Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Vukaatlı ÇETİN ve TAMAM’lı açılış

Vukaatlı ÇETİN ve TAMAM’lı açılış


Bizim mesleğin en kötü yanı bazen özel hayatınız kalmıyor. Hafta sonu siyasetten, tartışmalardan uzak sahilde bile gezemedim. Her önüme  gelen aynı soruyu soruyor: 
“Ömer Çetin’i kim dövmüş? Neden dövmüş? Çok mu dövmüş? Nerde dövmüş?”
Bilmeyenler için önce kahramanlarımızı tanıtmak istiyorum.
Kahraman 1: Silivri Belediye Başkan Özcan Işıklar. 
Kahraman 2: Silivri Belediyesi CHP’li belediye meclis üyesi Cengiz Aksu
Kahraman 3: Silivri Belediyesinde çalışan Strateji Geliştirme Müdürü, vatandaşın deyimiyle Vukuatlar Müdürü Ömer Çetin. 
Hafta sonu Işıklar’ın da bulunduğu bir ortamda, Meclis Üyesi Cengiz Aksu ile Çetin’in arasında bir tartışma geçti. Sonucunda Çetin’in yüzünde bir bardak patlaması yaşandı ve dedikodular aldı başını gitti. 
Her ne olursa olsun hiçbir tartışmanın sonu şiddetle bitmemeli, olmamalı. Bu yüzden Aksu’yu kınamak zorundayım. Kendisi de yaptığı hatanın farkında olduğu için fazla üstüne gitmeyeceğim.
Ömer Çetin artık insanların sabır eşiğini fazlasıyla zorladığı için kendisine bir çeki düzen vermesini hatırlatmak istiyorum. Hatta Çetin’den önce Işıklar’a bunu hatırlatmak istiyorum.
Bu kaçıncı başkan? 
Sokakta yolumu kesen insanlar ne diyor biliyor musunuz? “Silivri’nin belediye başkanı Özcan Işıklar, Işıklar’ın belediye başkanı da Ömer Çetin” diyorlar.
Bunu birebir görüşmemizde yüzünüze de söyledim. Bir kişi için elli kişiyi kaybetmek zorunda kalıyorsunuz ve bu durumdan memnun olmanız beni hayretler içine sokuyor. 
Ömer Çetin’in size verdiği zarar belli. Ekibinizle aranızda oluşan bazı husumetlerde Çetin’in imzası yok mu? İlla hatırlatalım mı? Başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Yılmaz Kandemir desem? Aynı şekilde Abdullah Yıldırım desem? 
Bilmem ki ben size ne desem, nasıl söylesem. 
TAMAM KÖROĞLU GAFI
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Tamam Köroğlu’nun kulaklarını çınlatayım birazda.
Dün Silivri’de Cem Evi’nin temel atma töreni yapıldı, tamam hayırlı olsun Silivri’ye.
Cem Evi’nin açılış töreninde yapılan konuşmalara siyaset bulaştı, hadi ona da tamam.
Fakat bu kadar da insanın gözüne batıra batıra yapılmaz ki! Cem Evi’nin Silivri’ye yapılması için vakti zamanında Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan da çok uğraşmıştı. 
Hatta yer bile göstermişti ama sanırım o yer beğenilmedi. Şimdi Silivri Belediyesi’nin Silivri Halkına ait olan bir yeri tahsis etmesiyle bu sorun çözülüyor ve  Cem Evi Kuruluyor. 
Tamam Köroğlu da törende kalkmış “AK Parti Hükümetinin Cem Evi yapılmasına karşı olduklarını” söylüyor. Hatta kınım kınım kınıyor bu durumu. Sonra şöyle devam ediyor: Bu proje 6-7 yıllık bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Dönüyoruz biz de 6,7 sene önceye. Kim var belediyenin başında? AK Partili Hüseyin Turan.
O dönem 80 adadaki yeri Alevilere veren, gelin burada Cem Evinizi yapın diyen de benim rahmetli babam olmadığına göre kimdi? Hüseyin Turan’dı.
Tamam Köroğlu tamam mı şimdi? Sanırım yeterince açık oldu, anladınız siz onu. 
Dip not: Cem Evi Projesi Silivri’ye hayırlı olsun. Temel Atma Töreninde her siyasi partinin temsilcisi vardı. Törendeki konuşmalar sırasında işin içine siyaset karıştırılmasını da hiç şık bulmadım. Bunu da söylemeseydim hatrım kalırdı…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi