Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

YALAN RÜZGARI…

YALAN RÜZGARI…

Sosisle siyaset aleni yapılmaz.Çünkü ikisinin de yapılışı mide bulandırıcıdır”der Fransızlar.Bu yüzden 8 Haziran’dan beri siyaset gizli yapılıyor.Çünkü çirkin yapılıyor.Bu da yalanı doğuruyor.O tarihten beri yalanla yaşıyoruz.Seçim sonuçlarını bildiren rakamlar dışında 25 gündür yazılıp söylenen her şey yalan.

Ülkenin siyasetçileri,yazar-çizerleri,akademisyenleri ağız birliği etmişçesine koro halinde yalan söylüyorlar.Bilgisizliklerinden değil çıkarları öyle gerektirdiği için,siyaset yapma biçimleri öyle olduğu için  yalan söylüyorlar.

Koalisyon şu partiler arasında,şu şekilde  kurulacak diyerek yalan söylüyorlar.Hükümet kurmak zor,erken seçim gündemde diyorlar, yalan söylüyorlar.Şunlar arasında gizli görüşmeler yapılıyor diyerek yalan söylüyorlar.İki parti anlaştı,bakanlıklar şöyle paylaşıldı diyerek yalan söylüyorlar.Biz şu partiyle asla bir araya gelmeyiz,bizim kırmızı çizgilerimiz var diyerek yalan söylüyorlar.Erdoğan’la Baykal arasında şunlar konuşuldu diyorlar.Biz ilkelerimizi ortaya koyduk dedikten sonra “rövanşist olmayız” diyorlar.Atatürk ilkelerine bağlı kalacaklarına dair yemin ederken yalan söylüyorlar.Meclis Başkanı seçimiyle koalisyon arasında ilişki yok derken yalan söylüyorlar.Bunları yazan gazeteciler,tartıştıran televizyoncular da yalan söylüyorlar.

Bu yalan furyasına tanık olan kimi insanlar bıyık altından gülerken kimisi de siyaset böyle bir şey diyerek yazıklanıyor.Bazıları da ülkeyi bu yalancılar mı yönetecek diyerek hepsine lanet okuyor.

25 gündür koalisyon üstüne yazılıp söylenenlerin kaçı sahici çıktı? Bu zaman zarfında yapılan spekülasyonlarla harcanan zamana,tüketilen kağıda ve enerjiye yazık değil mi? Bu bir yana,dürüst bir yönetim oluşturmak için sandığa giderek görevini yapan halkı aldatılmak değil mi bu? Demek ki kelimeler gerçekleri anlatmak için değil,insanları kandırmak için kullanılıyor.

Ey halkı kandıracağını zannedenler!

Gazetelerde yazdıklarınızın,ekranlarda boyun damarlarınızı şişirerek söylediklerinizin hatta yemin ederek dile getirdiklerinizin yalan olduğu en çok bir gün sonra  ortaya çıkıyor ve sizler yeni yalanlar üretme telaşına kapılıyorsunuz.Hala bu çaba içersindesiniz.Boşuna uğraşmayın.Devekuşu olmayın.Halk feraset sahibidir.Her şeyi görüyor,biliyor.Yalan rüzgarı bitsin!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi