Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Yarım hekim candan eder, yarım hoca dinden eder

Yarım hekim candan eder, yarım hoca dinden eder


Bizim başkan malum biliyorsunuz, çok geziyor. O ülke senin bu ülke benim turlarda. Artık uçaktan mı bilmem, yoksa gittiği ülkelerin havası suyu mu çarpıyor nedir, her işi ters gidiyor.

Yaz sezonunda sahil düzenlemesi, kış sezonunda meydan düzenlemesi yapıyor.

Örnekleri çok tabi ama bu husus üzerinden gideceğim ben sadece.

Silivrililer bilir, tam yaz sezonuna girerken sahil düzenlemesi yapmaya karar verdi Silivri Belediyesi. Başkan Işıklar bu hizmeti ile o günlerde vatandaş tarafından da esnaf tarafından da bolca anıldı. Biz de zaman zaman eleştirilerimizi kaleme aldık.

Atalarımızın bir sözü vardır. "Yarım hekim candan eder, yarım hoca dinden eder" derler. Bizimki de o hesap.

Yapılan hizmet kötü demiyorum, O'nu belirteyim de yanlış anlaşılmasın. Her zaman için zamanlama da sorun var.

Yani bizim başkan kış sezonu yapılacak hizmeti yaz sezonunun başında yapınca bütün bir yazı Silivriliye zehir etti. 3 kuruşluk sahil keyfimizden bu yaz hiç bir şey anlayamadık sayesinde...

Bir de o sahilin orta yerine koyduğu koca fışkırtaç var ki ona sonra başka bir yazımda uzun uzun değineceğim.

Şimdi kış sezonundayız. Artık sahilde inle cin yeni düzenlenen alanlarda maç yapadursun, bu kezde sezonun en hareketli noktası olan çarşı meydanında andırıyor kendisini Başkan.

Koca yaz herkesler sahildeyken yapılmayan çarşı düzenlemesi, şimdi herkes çarşıdayken yapılıyor. Trafik felç, şehir içine araçla girmeye kalkanın Allah yardımcısı olsun. Yaya girecekseniz o zaman durum daha beter. Yani her durumda işiniz zor. Çarşının orta yerinde iş makineleri çalışıyor. Başkan galiba yine "Bize yaraşır yollar, meydanlar yapıyor"

 

Kongre öncesi sekreterya değişimi

CHP Silivri İlçe sekreteryasında da ufak bir değişim oldu. Sebebini bilmediğimiz gibi bu değişimin, anlam verebilmekte pek kolay olmadı.

Silivri Belediyesinde CHP grup odasından sorumlu olan Kader Aydın oradaki görevinden ayrıldı ve ilçe sekreteri oldu. CHP İlçe sekreteri olan Hatice Tüzel ise CHP'deki görevinden ayrılıp, Silivri Belediyesinde Kader Aydın'dan boşalan kadroda görev aldı. Yani İlçe sekreterliğine Kader Aydın gelince, Hatice Tüzel'e de Kader Aydın'ın Belediyede yaptığı CHP grup odası sorumluluğu görevi kaldı.

İnsan önce bir "görev değişimi" gibi algılayıp düşünüyor. Sonra "Ama ne alaka canım. CHP sekreteri, belediyenin maaşlı personeli değil ki, iki kurum arasında personel görev değişimi olsun" diyor. Yoksa öyle mi? CHP İlçe sekreterine de belediye maaş ödemiyordur herhalde canım. Benim hüsnü kuruntum olsa gerek.

Sonra düşünüyorum. Kongre yaklaşıyor. Delege seçimi falan olacak. Selami Değirmenci aday. Sekreter Hatice Tüzel'in herkesle olduğu gibi Değirmenci ile de arası iyi. Ama Kader Aydın'ın değil. Aydın defalarca bir çok ortamda Değirmenci aleyhinde açık propoganda yapmış ve Değirmenci ile atışmaları gazetelerde bile yer bulmuştu. Değirmenci'nin aday olacağı kongre öncesinde Kader Aydın, belediyedeki görevinden ayrılıp da CHP'ye sekreter oluyor ise vardır herhalde bu işte bir bit yeniği.

Birileri yine hesap yapıyor belli.

Garibim olan yine parti emekçisine olacak. CHP'de CHP diyen, umudu hala CHP'de gören vatandaş "partim" diye dursun, CHP'den Silivri'de bugüne dek bir cacık olmadığı gibi belli oldu ki yine olmayacak. Koltuk savaşları yeni sezon çok yakında CHP Silivri'de gösterimde olacak.

Eee atalarımız bu durumu da güzel bir sözle özetlemiş.

"Deli ile çıkma yola, başına gelir türlü bela"

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi