15 Temmuz adağı: İş adamı bin koyun kestirdi

15 Temmuz adağı: İş adamı bin koyun kestirdi
Kırgızistan'da yaşayan Türk iş adamı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin başarısız olması nedeniyle adadığı ve Türk Kızılayı’na bağışladığı bin küçükbaş hayvanın kesimi Gaziantep’te düzenlenen törenle yapıldı.
Kırgızistan’da tekstil işiyle uğraşan Ankaralı iş adamı Yalçın Şahin, FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin başarısız olması halinde bin küçükbaş hayvan keserek dağıtacağını söyledi. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından işadamı Yalçın Şahin, Ankara’da yaşayan kayınbiraderi Ragıp Gültekin’i vekil tayin etti ve Türk Kızılay’ı ile temasa geçerek küçükbaş hayvanları ağışlamak istediğini söyledi.


15 Temmuz adağı: İş adamı bin koyun kestirdi

Yapılan görüşmelerin tamamlanmasının ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık beraberinde Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ve kurbanların kesimine vekalet edecek Ragıp Gültekin ile birlikte küçük baş hayvanların kesiminin yapılacağı Gaziantep’teki Organize Besi Bölgesine geldi. Burada kesimin yapıldığı et kombinasını gezen Kınık, etlerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesinde memleketimizin istiklaline ve istikbaline yönelik olan menfur darbe girişimlinin milletimizce bastırılması ve bu süreç içerisinde milletimizin ve Kızılay’ın bütün unsurlarıyla sahada var olmasını bütün unsurlarıyla gösterdik. Yenikapı mitingimizde de bunu bütün dünyaya gösterdik. Bu süre zarfında bir Yalçın Şahin isminde Kızılay bağışçısı bir işadamımız 15 Temmuz gecesindeki tehlikeyi gördüğünde, ’Eğer bu badireyi atlatabilirsek bin adet kurban keseceğim’ diye adakta bulunmuş. Allah’a hamdolsun onunda duaları ve milletimizin iradesiyle bugünkü noktaya ulaşmış durumdayız. Vekiliyle birilikte bugün Gaziantep’teyiz ve bu bin adağımızı keseceğiz. Bunun 500’ünü Ankara’da, 500’ünü de İstanbul’da Kızılay’ımızın aşevlerine ve ihtiyaç sahiplerine hijyenik bir şekilde paketlenmiş olarak ulaştıracağız."

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE KIZILAY’DA İŞ İMKANI

Kınık, yeni aldıkları bir kararla 15 Temmuz gecesi şehit olanların yakınlarına Kızılay bünyesinde iş vereceklerini de dile getirerek, "Milletimiz, devletimiz, hem şehitlerimizi ve yakınlarını, hem gazilerimizi ve yaralıları hiçbir zamanyalnız bırakmadı. Başkan vekilimiz İsmail Hakkı bey dün İstanbul’daki hemen hemen bütün şehit ailelerini ziyaret etti. Biz de Türk Kızılay’ı olarak hem onlara insani destek anlamında, hem geriye kalan ailelerde ihtiyaç sahibi olanların Kızılay’da istihdamları konusunda bir yönetim kurulu kararı aldık" diye konuştu.

SABAHA KARŞI ARAYIP 'DURUM NE?' DEMİŞ...

Eniştesinin adadığı kurbanların kesimine vekalet eden Ragıp Gültekin de 15 Temmuz gecesi yaşananlara değinerek, "15 Temmuz’da sabaha karşı adakta bulunan yakınım beni arayarak, ’durum ne?’ diye sordu. Bende durumun iyi olduğunu söyledim. O da, ’madem atlattıysak ben bin adet kurban adadım ne yapmak gerekli? ’ diye sordu. Bende bu işin en iyi Kızılay üzerinden yapılacağını söyledim ve Kızılay yetkilileriyle temasa geçtim. Burada bugün bu adağın gereğini yapıyoruz Allah’a şükür. İnşallah diğer vatandaşlara da örnek olur" dedi.

Konuşmaların ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere alınan bin kurbanın kesimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.