26 Aralık Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek?

26 Aralık Güneş Tutulması hangi burcu nasıl etkileyecek?
2019'a güzel bir tutulmayla veda ediyoruz. Gökyüzü yeni ay etkisiyle bize güzel bir nefes almamız için şans tanıyor. Çünkü, 26 Aralık 2019 saat 08.12 sularında Oğlak burcunun 4 derecesinde Jüpiter’in eşlik ettiği şanslı bir tutulma yaşayacağız.

Zamanın çabuk geçtiğini takvime bakınca anladığımız, zorlandığımız, yorgun hissettiğimiz ve sorumluluklarımızın arttığı 2019’un son ayına girdik. Genel olarak güzel etkilere sahip bu ayda, yıla güzel bir tutulmayla veda ediyoruz. Gökyüzü yeni ay etkisiyle bize güzel bir nefes almamız için şans tanıyor. Çünkü, 26 Aralık 2019 saat 08.12 sularında Oğlak burcunun 4 derecesinde Jüpiter’in eşlik ettiği şanslı bir tutulma yaşayacağız. Tutulmaya Boğa burcundaki Uranüs üçgen açıyla eşlik ederek güzel bir etki yaratıyor. Aynı zamanda tutulma anında Oğlak burcundaki Satürn ve Plüton da Balık burcunda yer alan Neptün’ü destekleyen olumlu bir açı yapıyor. Tutulma haritasının yükseleniyse 29 derece Yay burcu. 

Yaklaşık iki senedir Yengeç – Oğlak aksı üstünde tutulma yaşıyoruz ama onlar çoğunlukla Satürn’den etki aldığı için bize zorlanacağımız temalar getiriyordu. Bu kez gökyüzünün büyük iyicil gezegeni tutulmaya eşlik ederek karşımıza şans ve fırsatlar çıkaracak, destek olacak, yaratıcı çözümler sunarken, beklenmedik formüller yaratacak. Ancak bir yandan da tutulmanın birinci evinde yer alan Güney Ay Düğümü, Satürn ve Plüton ile kavuşuyor, 29 derecede Yay burcunda yer alması da askeri meselelerin altını çiziyor. Bir de Koç burcunda yer alan Chiron’un yapacağı kare açı özgürlük meselelerimizde otorite baskısını hissettirecek. 

Tutulma öncü bir burç olan Oğlak'ta olduğu için etkisi üç buçuk dört hafta öncesi ve sonrasında yoğun şekilde hissedilecek. Önümüzdeki altı ayın kalitesini belirleyecek. Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi burçları tutulmadan en büyük etkiyi alacak. Ardından da sabit burçların son dekanında, yani son 10 gününde doğanlar ya da bu konumda kişisel gezegenleri olanlar etkilenecek. 


26 Aralık Güneş Tutulması'nın etkileri


19 yıl önce yine bu etkide bir tutulma 2001 Aralık ayında gerçekleşmiş. Oğlak burcu olduğu için özellikle o dönemde alınan diplomatik kararlar, başlayan eylemler ve süreçler bu tutulmayla nihayet bulacak. Kişisel yaşamlarımızda da sorumluluk aldığımız alanlarda bize şans sunacak. Olmazları olur yapan Uranüs de şaşırtacak, Oğlak burcunun yapısında olan statü, sorumluluk, materyalist tavır, münzevi duruş hepimize tezahür edecek. Jüpiter de Oğlak burcu transitine başladığı ve bu tutulmanın başrolünde olduğu için genişleme, büyütme etkisi yaratacak. 


Bu dönemde, ekonomi piyasaları, üst düzey yöneticiler, şirket yöneticileri, üst düzey devlet adamları, ceo vb. konumda yer alan insanlarla ilgili gelişmelere şahit olabiliriz. Geleneksel bir ruh haline bürünebilir, oyunu kuralına göre oynayabilir, sorumluluk alabiliriz. Sorumluluklarımız büyüyüp genişleyebilir. Tutulmanın bize verdiği genel mesaj: Sorumluluk alan kazanır. Çünkü, Jüpiter Oğlak burcunda ve yapısı gereği şans emek verenin yanında. Yani bu dönemde zamanında harekete geçen kazanacak. 2019 yılı boyunca üstüne eğildiğiniz ve bir türlü sonuca ulaşamadığınız konular artık nihayete varacak ve beklediğiniz ödül sonunda sizin olacak. Öte yandan tabii tutulma bir toprak burcunda gerçekleştiği için doğayla ilgili meseleler de ortaya çıkabilir.


Koç


Kariyer evinizde gerçekleşen bu tutulma size yeni iş ve proje fırsatları getirebilir. Yer değişimleri, taşınmalar, söz konusu olabilir. Satürn burcunuza girdiğinden beri; kariyer, evlilik ve aile yaşamınızda yaşadığınız zorlanmalar bitiyor. Bu tutulma bir yandan size yeni iş fırsatları sunarken, diğer yandan da sonlanmalar getirecek. Kariyer hayatınızı yeniden yapılandıracak 2020 döngüsü sizin için bu tutulmayla başlıyor.


Boğa


Tutulmayı yurt dışı konuları, akademik hayat, uzak akrabalar ve inançlarınızı temsil eden 9'uncu evinizde yaşayacaksınız. Yurt dışı seyahati planlayabilir, uzak arkadaşlarınızla iletişim kurabilirsiniz. Tez, makale gibi yayımcılık gibi alanlardaki projelerin sonuna gelebilirsiniz. Öte yandan uzak akrabalar ile ilgili gelişmelere tanıklık edebilirsiniz. Yeni bir hobi, eğitim, bir eğitimin sonlanmasıyla hayatınızda yeni bir döngünün kapılarını açarken, iş birlikleri ve gelirinizde de bir artışla 2020’yi karşılayacaksınız. 


İkizler


Tutulma finansal kararlar, sorumluluklar, kredi, faiz, miras, nafaka burs, maddi konular ve sağlığı temsil eden 8'inci evinizde gerçekleşiyor. Son iki yıldır maddi konularda zorlayan Satürn’ün etkilerini azaltacak çözümleri de beraberinde getiriyor. Ekonomik anlamda nefes almanızı sağlayacak tazminat, prim ödeme gibi finansal şanslarla karşılaşabilirsiniz. Yine sağlığı temsil eden bu alanda ameliyat, tedavi gibi konular gündeme gelebilir, bilinçaltınızda yenilenme enerjisi yaşarken ortaklı paralarda iyileşme, eşinizin maddi gelirinde artış gibi etkiler de söz konusu olabilir. 


Yengeç


Oğlak burcunda gerçekleşen bu tutulmadan en çok etkilenen burçlardan biri olarak, hayatınızın dönüm noktası olacak çok özel zamanlardan geçiyorsunuz. Geçtiğimiz yıldan beri burcunuzda ve karşıt burcunuzda gerçekleşen tutulmalar hayatınızda yepyeni süreçler başlatıyor. Bu tutulma daha öncekilere nazaran daha farklı bir bakış açısı kazandıracak. Hayattaki amaçlarınızı, dış görünüşünüzü, çevrenizi ilişkilerinizi gözden geçireceğiniz, bazı döngülere son vereceğiniz bir etki yaratıyor. Bekarsanız evlenme kararı alabilir, uzun süredir sonlandırmak istediğiniz yürümeyen bir ilişkiniz ya da evliliğiniz varsa, artık verilmesi gereken o kararı gökyüzü sizin için alabilir. Açık açık düşmanlarınız karşınıza çıkabilir, yeni iş birliklerine imza atabilir, yürümeyen iş ilişkilerinize son verebilirsiniz. Doğum haritanıza göre alacağınız bu etki her ne konuda olursa olsun, 2020’de hayatınızda yeni bir hikâye başlatıyor. 


Aslan


Tutulmayı günlük rutinler, kronik sağlık ve iş yaşamınızla ilgili olan 6'ncı evinizde karşılıyorsunuz. İşinizle ilgili değişimler, yeni iş fırsatları daha fazla sorumluluk almanız gereken durumlar ve teklifler tutulmanın beraberinde gelebilir. Kariyer evinizden gelen Uranüs desteği beklenmedik fırsatlar sunabilir. Öte yandan sağlığınızla ilgili ciddi şekilde takip etmeniz gereken durumlar varsa bu konuda gerekli tedbirleri almanız için yeni gelişmeler yaşatabilir. 


Başak


Tutulmayı aşk, çocuklar, hobiler ve eğlenceyi temsil eden beşinci evinizde yaşıyorsunuz. Bu da yeni ilişkiler, yeni flörtler olabileceği gibi yürümeyen ilişkilerde sonlanma da getirebilir. Bu tutulma, sonrasında kariyer fırsatına dönüştüreceğiniz bir hobi ya da sanatsal faaliyete başlama cesareti verebilir. Çocuk sahibiyseniz çocuklarınızla ilgili meseleler gündeminizi meşgul edebilir ya da sürpriz bir bebek haberi hayatınızı güzelleştirebilir. Yine bu tutulmayla arkadaş çevrenizde bir genişleme yaşayabilir ya da sınanabileceğiniz beklenmedik durumlarla da karşılaşabilirsiniz. 


Terazi


Tutulmadan en fazla etkilenen burçlardan biri olarak, etkiyi aile, ev ve köklerinizi temsil eden 4''üncü evinizde yaşayacaksınız. Tutulmanın etkisiyle evinizde değişimler yaşanabilir, taşınma, gayrimenkul sahibi olma, miras, aile büyükleri ile gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu tutulma bize 2020 senesinde aile yaşamınız ve evinizle ilgili yoğun bir gündeme sahip olacağınızı gösteriyor. Bu etkilerin yanı sıra kariyeriniz ya da yine sosyal statü sayılan medeni durumunuzda değişimleri de yanında getirecek etkiler barındırıyor. Akrabalarla oluşacak zorlu iletişim süreçleriyle ilgili de dikkatli olmanız gereken bir süreçtesiniz.


Akrep


Tutulmayı, iletişim, eğitim, yakın seyahatler ve yakın çevrenizi temsil eden 3'üncü ev alanında karşılıyorsunuz. Bu tutulmanın etkisiyle yakın çevrenizle olan bağlarınız kesiliyor. Bir eğitim sonuna geliyorsunuz, yakın bir lokasyona seyahate çıkıyorsunuz. Ayrıca yönetici gezegeniniz Mars tutulma sırasında burcunuzda yer alacağı için eğer yalnızsanız aniden evlilik kararı alabilirsiniz. Yurt dışından ve uzak akrabalarınızdan haber alabilir, iletişim, turizm gibi alanlarda dijital medyada yeni bir projeye başlayabilirsiniz. Kardeşlerinizle de iletişiminizin hassas olacağı bu dönemde yakın çevrenizle ilgili büyük değişimlerle 2020’yi karşılıyorsunuz. 


Yay


Öz değerler ve kazanım evinizde gerçekleşen bu tutulma size maddi gelirlerinizle ilgili yeni bir kapı açacak. Bu tutulma ile gelirleriniz artabilir, beklediğiniz bir paraya kavuşabilirsiniz. Yeni bir iş teklifi alabilir, karşı çıkacağınız bir anlaşma yapabilirsiniz. İş koşullarınızda iyileşmeyle karşılaşabilir, daha çok sorumluluğunuzun olacağı bir pozisyona gelebilirsiniz. Para kazanım ve sağlık konularında sizi zorlayan etkenlere karşı yeni bir yol çizebilirsiniz. Evren size bu tutulmayla maddi gelirleriniz de düzenleme yapabileceğiniz bir rota gösteriyor. Maddi konularda kendinizi garanti altına alacağınız bir gelişmeyle 2020’yi karşılıyorsunuz. 


Oğlak


Tutulmanın başrolünde tabii ki siz varsınız. Özellikle Oğlak burcunun ilk dekanında yer alan kişisel gezegenleriniz varsa, yani ilk 10 gününde doğduysanız, bu tutulma son iki yıldır yangın yerine çevirdiği hayatınızda yepyeni şanslı gelişmeler yaşatacak. Birinci evininizde karşılayacağınız bu tutulma hayat amaçlarınızı gerçekleştirmek için sizi destekliyor. Dış görünümünüzde yenilik yapabilir, evlilik kararı alabilir, ya da yürümeyen bir ilişkiyi sonlandırabilirsiniz. Bu tutulma ile şansınız, cesaretiniz ve yaratıcılığınızı artıracak. Beşinci evden gelen güzel açıyla ile yepyeni bir aşkın içinde kendinizi bulabilirsiniz. Ayrıca bebek beklentisi içindeyseniz bu tutulma beklediğiniz haberi getirebilir. 2020 yılı hayatınızın dönüm noktası olacakken bu tutulma size destek olmaya geliyor. 


Kova


Gizli saklı konular ve bilinç altınızı temsil eden 12'nci evinizde gerçekleşen bu tutulma size sağlık konularında iyileşme ve ruhsal bir arınma getirecek. Sağlığınızla ilgili ilerleme kaydedebilir, şifa bulabilirsiniz. Hiç aklınızda olmayan kaynaklardan destek alabilirsiniz. Yurt dışı ile ilgili bazı konularda olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bunun dışında iş yaşamınızda ve ekonomik konularda yüzünüzü güldürecek bir gelişmeyle karşılaşabilirsiniz. Yine Jüpiter’in 12'nci evinizde yer aldığını düşünerek gizli düşmanlarınızla karşı karşıya da gelebilirsiniz. Psikolojik olarak hafiflemiş hissedeceğiniz bir ruh haliyle 2020’yi karşılayabilirsiniz. 


Balık


Sosyal yaşamınız, hayalleriniz dilekleriniz ve beklentilerinizi gösteren 11'inci evde tutulmayı karşılayacaksınız. Bu tutulma ile sosyal alanda yenilenebilir, çevrenizi genişletebilir, yüksek statüde insanlarla tanışabilirsiniz. İş hayatınızda önemli adımlar atmanızı sağlayacak yeni insanlarla bağlantı kurabilirsiniz. Ekip çalışması ya da bir sosyal sorumluluk projesinde yer edinebilirsiniz. Yeni bir oluşuma katılarak kariyerinizle ilgili sizi yukarıya taşıyacak insanları hayatınıza çekebileceğiniz gibi işle ilgili bir toplulukta kalbinizin çarpmasını sağlayacak biriyle tanışabilirsiniz. 2020 yılını kalabalıklar içinde karşılayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.