3 milyondan fazla Türk’ün yaşadığı Almanya’da korkutan artış! Bavyera'da sokağa çıkma yasağı

3 milyondan fazla Türk’ün yaşadığı Almanya’da korkutan artış! Bavyera'da sokağa çıkma yasağı
3 milyonu aşkın Türk'ün yaşadığı Almanya, 2 bin 801 yeni vaka açıklarken, son gelişmeyle birlikte toplam enfekte hasta sayısı 10 bin 999'a yükseldi.

Koronavirüsü dünyayı kasıp kavururken, ülkelerden güncel rakamlar gelmeye devam ediyor. 3 milyonu aşkın Türk'ün yaşadığı Almanya, 2 bin 801 yeni vaka açıklarken, son gelişmeyle birlikte toplam enfekte hasta sayısı 10 bin 999'a yükseldi.

BAVYERA'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 

Öte yandan, Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan Tirschenreuth’a bağlı 6 bin 500 nüfuslu porselenleri ile ünlü Mitterteich kasabasında koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildi.

ALMANYA’da sokağa çıkma yasağı getirilen ilk yerleşim yeri olan Mitterteich’te 2 Nisan’a kadar kimse dışarıya çıkamayacak. Yasağa uymayanlara iki yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Bölge Müdürü Wolfgang Lippert’in yazdığı bir mektuba göre, geçerli bir sebep olmadan evden çıkmak, ‘Enfeksiyondan Korunma Kanunu’ uyarınca yasaklandı.

Tirschenreuth’un Yukarı Pfalz bölgesindeki Grossbüchlberg, Grossensterz, Gulg, Hammermühle, Kleinbüchlberg, Kleinsterz, Oberteich, Pechhofen, Pleussen ve Steinmühle bölgeleri yasaktan etkilenmeyecek. Kasabada şimdiye kadar 25 kişide kornonavirüs görülmüş, bunların 15’i hastanede karantinaya alınırken, diğerleri ise evlerinde tedavi görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.