80 gün içinde 191 boğulma!

80 gün içinde 191 boğulma!
Yurt genelinde serinlemek için girdikleri deniz, göl ve kanal gibi yerlerde 80 günde 87’si çocuk, 191 kişi yaşamını yitirdi. En çok boğulma vakasının yaşandığı iller ise sırasıyla Konya, Adana ve Antalya oldu
Üç tarafı denizle çevrili Türkiye’de havaların ısınmasıyla serinlemek isteyenler denize, buna ulaşamayanlar da kanal ve göletlere giriyor. Alınan tüm tedbirlere ve yapılan uyarılara rağmen ülke genelinde hemen hemen her gün boğulma vakası yaşanıyor. Denizler ve havuzlarda cankurtaranlı, kanal ve göletlerde ise tel örgü, çit ve tabelalı önlemlere rağmen 1 Haziran’dan itibaren 80 günde 58 ilde, 87’si çocuk 191 kişi boğuldu. En çok boğulma vakasının yaşandığı iller ise Konya, Adana ve Antalya oldu.


Portatif havuzlar

Yurdun çok sayıda ilinde meydana gelen boğulma olaylarına karşı önlem alınmaya da devam ediyor.

Adana’da Seyhan İlçe Belediyesi tarafından kentteki 20 okulun bahçesine kurulan portatif yüzme havuzlarıyla, çocukların sulama kanallarına girmeleri ve boğulmaları önlenmeye çalışıldı.İlçedeki bazı okulların bahçelerine kurulan ve özel güvenlik görevlilerinin kontrolünde, usta öğreticilerin gözetiminde hizmet veren havuzlardan 6-13 yaş grubundaki çocuklar ücretsiz faydalanması imkanı sağlandı.

Zabıtalar iş başında

İzmir’in 43 kilometrelik sahil bandına sahip Menderes ilçesinde geçen yıl oluşturulan deniz zabıtası ekibi, boğulmaların önlenmesi, Kaçak göçmenler ve deniz kirliliği ile mücadelede görev aldı. Ahmetbeyli, Özdere, Gümüldür gibi denize kıyısı olan mahallelerde vatandaşların güvenle denize girmesini sağlamak ve kirliliği önlemek için kurulan ekip, her gün Özdere’deki limandan tekneleriyle açılarak sahil bandında devriye geziyor. Ekipler, tatilcilere hayati tehlike yaratacak aktivitelerden kaçınmaları, su sporu yapanların da can yeleği takmaları için  uyarılarda bulunuyor, sürat teknelerinin emniyet şeridini ihlal etmesini engelliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.