ANADOLU’YA YARDIM ELİ

ANADOLU’YA YARDIM ELİ
Esenyurt Belediyesi ve Dost Eli Yardım Derneği’nin her yıl düzenli olarak organize ettiği “Bir Defter Bir Kalem” kampanyası Anadolu’ya yardım tırları dualar eşliğinde yola çıktı.

Türkiye genelinde yardıma muhtaç öğrencilerin ihtiyaçları olan okul çantaları, defterler, kuru boyalar, önlükler ve benzeri malzemelerden oluşan koliler hazırlandı. Anadolu’nun birçok il, ilçe, belde ve köylerine yardım eli uzatılan hizmet projesi ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Esenyurt Belediyesi her yıl verdiği desteği bu yılda vermeye devam ediyor.

 Yoğun katılımın olduğu 1 Defter 1 Kalem kampanyasına Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Başkan yardımcıları, Başkan danışmanları, Meclis üyeleri, Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut, Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Dernek Başkanı Sakine Tükek, Federasyon başkanları, Dernek başkanları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

 ‘DESTEK OLMAK VE UNUTMAMAK GÜZEL BİR HİZMET’

 Programda konuşma yapan Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Sakine Tükek, paylaşmanın ve yardım etmenin son derece mutluluk verici olduğunu ifade etti. Tükek, “Yardıma muhtaç olan öğrencilere destek olmak ve unutmamak çok güzel bir hizmet. Böyle güzel desteklerde bulundukları için ve böyle hayırlı işlere imza attığı için Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na ve destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun her zaman ifade ettiği öğrencinin zengini olmaz öngörüsü ile bu bir ihtiyaçtır ve bizlerde bu ihtiyacı yerine getiriyoruz ”dedi.



 
‘İNSANLIK İÇİN ÇOK ÖNEM ARZEDEN BİR HİZMET’

 Konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul ve büyükşehirlerde olan rahat ve zenginliğin Anadolu’da olmadığını söyledi. Başkan Kadıoğlu, “Anadolu’ya göre İstanbul çok zengin bir şehir ama buradaki insanlarımızın çoğu şükür etmeyi bilmiyorlar. Bu yapılan yardımların azda olsa oradaki insanlarımız ve öğrencilerimiz için insanlık için çok önem arz eden bir hizmettir. Allah bu hizmetleri artırsın. Bu önemli ve anlamlı günümüzde katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 ‘YARDIMLAR İLE GELECEĞİN LİDERLERİ OLACAKLAR’

 Başkan Kadıoğlu'nun ardından Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci söz alarak, Esenyurt’tan Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan bu hizmetlerden dolayı emeği olan herkese teşekkür etti. Kaymakam İnci, ‘’ Ülke olarak bilgi tüketen değil bilgi üreten toplum oluşturmak durumundayız. Bugün Anadolu’ya uğurlayacağımız bu yardımlar neticesinde eğitilecek öğrencilerimiz bilgi üreterek geleceğin bilim adamları, devleti yöneten lider insanları olacaklar ve gelecekte bizlerin yerlerini alacaklardır. Böyle çok önemli bir hizmetin yapıldığı bir ilçede görev yapmaktan son derece gurur duyuyorum. Bu çalışmada emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi.

 DUALARLA UĞURLANDI

Bir Defter Bir Kalem tırlarını uğurlama töreni, Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şube Başkanı ve Mutasavvıf Hocası Cemalnur Sargut’un yaptığı manevi konuşma ve okuduğu dualar ardından yardım tırına koliler yüklendi.      

Bu yıl yardım gidecek iller Amasya, Ordu, Erzurum, Ardahan, Erzincan, Tokat, Giresun, Yozgat ve Nevşehir Hacıbektaş’ta il, ilçe, belde ve köylerde  yardıma muhtaç öğrencilere bölgelerin mülkü idari amirleri ile sistemli bir şekilde teslim edilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.