Annesini 243 yerinden bıçakladı!

Annesini 243 yerinden bıçakladı!
BURSA’da, annesi 67 yaşındaki Mazez Bakıryapan’ı 243 bıçak darbesiyle öldüren Selçuk Bakıryapan'ın ablasını arayıp cinayeti anlattığı ortaya çıktı.
 BURSA’da, geçen ocak ayında, annesi 67 yaşındaki Mazez Bakıryapan’ı 243 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 39 yaşındaki Selçuk Bakıryapan’ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

Olay sırasında kendisini de yaralayan şizofren Selçuk Bakıryapan’ın ablası Saniye Durmaz'ı arayıp "Annemi öldürdüm. Tuzlayayım mı, kokacak" dediği ortaya çıktı.
Merkez Osmangazi İlçesi Elmasbahçeler Mahallesi Baş Sokak’ta geçen ocak ayında meydana gelen olayda, uzun süredir şizofreni tedavisi gören Selçuk Bakıryapan, birlikte yaşadığı annesi Mazez Bakıryapan’ı 243 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Kendisini de bıçakla yaralayan Bakıryapan, ihbar üzerine eve gelen polislere kapıyı açmadı. Bunun üzerine polis, 112 ve itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen merdivenli itfaiye aracıyla birinci kattaki evin balkon camını açarak içeri girmeye çalışan ekipler, Bakıryapan'ı ikna edemedi. Bunun üzerine biber gazıyla içeriye giren ekipler Selçuk Bakıryapan'ı etkisiz hale getirdi. Yapılan incelemede annesinin de bıçaklanarak öldüğü belirlendi.

Tutuklanan Selçuk Bakıryapan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen sanık Selçuk Bakıryapan katılmadı.

ABLA OLAY GECESİNİ ANLATTI

Duruşmada, Selçuk Bakıryapan’ın ablası Saniye Durmaz'ın daha önce verdiği ifade okundu. Bu ifadesinde olay gecesini anlatan Durmaz, şunları söyledi.
" Olay günü saat 04.00 sıralarında kardeşim telefonla aradı. Bana, 'Annemi bıçakladım, öldürdüm. Kendimi de bıçakladım' dedi. Ben de, neden yaptığını sordum. Bana, 'İki gecedir uyuyamıyorum. Annem bana bağırdı. Ben kendimi öldürmek istedim. Ancak annem bağırınca ondan dolayı bıçakladım' dedi.

Ben de her zamanki gibi aradığını düşündüm. Bana gelmemi isteyince o saatte gelemeyeceğimi söyledim. Anneme böyle bir şey yapabileceğine ihtimal veremedim ve telefonu kapattım. Sabah 07.00 sıralarında kardeşim tekrar aradı. Bana, 'Annemi tuzlayayım mı? Kokacak. Jandarma, polis ve ambulans çağır' deyince ben de 'Gerçekten yaptın mı?' diye sordum. Bana, 'Yaptım, kendimi de bıçakladım. Kan revan içerisindeyim' dedi. Bunun üzerine ben korktum. Hemen oğlumla beraber taksi çağırıp, annemin evine gittim. Kapıyı çalmama rağmen açmadı. Aşağıdan bağırınca cama çıktı. Elinde bıçak vardı. Üzerindeki kazak da kan içerisindeydi. Karnı yarılmış biçimdeydi. Daha sonra polis ve itfaiye girdi. Şikayetçiyim."

Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması ve sanığın bir dahaki duruşmada hazır bulunması kararını vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.