Atatürk'e yazılan ilk marşı böyle canlandırdılar...

Atatürk'e yazılan ilk marşı böyle canlandırdılar...
Atatürk'ün, Kars'a gelişinin 95. yıl dönümü kentte coşkuyla kutlandı. Atatürk, 6 Ekim 1924'te Kars'ı ziyaret etmişti. Bu seneki törenlerde Atatürk'ün Kars'a gelişi için yazılan 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa Marşı&

6 Ekim 1924 Atatürk'ün Kars'a gelişi bu yıl 95 yıl dönümünde farklı bir projeyle Kars Tren garinda canlandırma yapılarak kutlandı ve klip çekildi.

Karslı sanatçılar, 95 yıl önce Karslı mahallî sanatçılar Mehmet Türkeli ve Azerbaycan kökenli Karslı sanatçı Tağı bey tarafından bestelenen Atatürk'e yazılan ilk ve tek marş olan 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa Marşı'nı kliplendirmek için Kars Tren garında Kafkas ekibiyle birlikte geçmişi yaşattılar.

Karslı ses sanatçısı Sefa Güneş ve Atatürk'e benzerliği ile dikkat çekensinema ve tiyatro oyuncusu Göksel Kaya 6 Ekim'de bu projeyi gerçekleştirmek için İstanbul ve Ankara'dan Kars'a giderek Kars Kafkas Üniversitesi konservatuar hocaları ve öğrencileri Kafkas ekibiyle birlikte geçmişi yaşattırarak klip çekimlerini gerçekleştirdiler.




PROJE NASIL HAYATA GEÇTİ?
Projeyi Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Kars Ticaret Odası Başkanı Ertugrul Alibeyoğlu ve Kafkas Üniversitesi Konservatuar hocaları destekleriyle hayata geçiren Sefa Güneş emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Ben Karslı bir sanatçı olarak doğduğumuz topraklara ne gibi bir faydamiz olur diye düşündüm. Çok zengin bir sanatçı değilim, yıllardır İstanbul'da Kars Derneklerine sesimle, sanatımla ve yaptığım TV programları ile destek vererek yöremizin tanıtımında katkılar sundum. Bu yılda ne yapmalıyım diye düşündüm ve aklıma bu proje geldi öncesinde iş adamları dostlarıma konuyu açtım, destek olabiliriz sözleri aldıktan sonra da bu projeyi hayata geçirmek için yola çıktım. Önce Göksel Kaya beye fikrini sordum olumlu yanıt alınca da programı yapmak için Kars belediyesi, Kars Valiliği ile iletişime geçtim. Valiliğe bağlı, Kars Turizm Müdürü sayın Hakan Doğanay beye projeyi anlattım. Hakan bey bu projeyi destekleyebiliriz diyince de kısa bir zaman içinde hareket ederek programı gerçekleştirip klip çekimini yaptık.  Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hepimiz Kars için bir şeyler yapmak amacıyla bu projede buluştuk. Bu vesileyle bizlerle bu toprakları yurt yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm ecdadımızı saygıyla anıyorum, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.