Avcılar sevimli dostlarımızı unutmuyor

Avcılar sevimli dostlarımızı unutmuyor
Avcılar’da sevimli dostlar güvende kalacak. Avcılar Belediyesi her canlının yaşama hakkına sahip olduğu bilinciyle hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.
Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün “Hayvan Dostu Belediyecilik” kapsamında hayvanlara verdiği önem dikkat çekiyor. Ülke genelinde soğuk hava koşullarının etkisiyle yiyecek ve barınak bulma konusunda sıkıntı yaşayan hayvanlar için Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kışa hazırlık doğrultusunda birçok hazırlık yaptı. Soğuyan havalarda kedilerin rahatlıkla barınabileceği 14 adet büyük kedi evi başta olmak üzere yine kediler için 25 adet küçük boy kedi evi de Avcılar’ın çeşitli yerlerinde bulunduruluyor. Aynı şekilde köpeklerin de soğuk hava şartlarından etkilenmemeleri için 23 adet köpek kulübesi ve 47 adet su-mama kapları bulunduruluyor. Mama kaplarına günlük 90-100 kilo mama dağıtılıyor.


Ayrıca ilçede kuşlar için 13 adet kuş evi monte edilmiş bir şekilde hazır bulunmaktadır. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün sevimli dostlar için kurduğu rehabilitasyon merkezinde kışa hazırlık dolayısıyla tüm barınma alanları branda ile kapatılarak altlarındaki palet sayıları arttırıldı. Ayrıca küçük dostlarımızın, ısınmaları için altları battaniyelerle destekleniyor ve ısıtıcılarla sıcak kalması sağlanıyor.Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli konu ile yakından ilgilenirken; “Olumsuz hava şartlarına rağmen Rehabilitasyon Merkezimizde ki can dostlarımızın ihtiyaçları ve bakımı aksamadan devam etmektedir. Nöbetçi ekiplerimiz iş başındadır. Avcılar’da yaşayan her canlı her türlü koşulda güvencemiz altındadır.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.