Avcılar'da Çöken İstinat Duvarı Binaya Hasar Verdi

Avcılar'da Çöken İstinat Duvarı Binaya Hasar Verdi
Avcılar’da bir istinat duvarının çökmesi sonucu bir bina hasar gördü.
 Avcılar'da bir istinat duvarının çökmesi sonucu bir bina hasar gördü. Çökme tehlikesine karşın panikleyen bina sakinleri kısa sürede evlerini terk etti.
Edinilen bilgiye göre olay, Denizköşkler Mahallesi Fesleğen Sokak'ta dün gece 03.00 sıralarında meydana geldi. Yoğun kar yağışının ardından zayıflayan toprak istinat duvarının çökmesine neden oldu. Gece yarısı büyük gürültü ile uyanan bina sakinleri deprem olduğunu sanarak binayı kısa sürede terk etti. Ancak bir süre sonra sarsıntının göçük nedeniyle olduğu anlaşıldı. Olayda can kaybı ve yaralanma olmazken bazı evlere toprak ve beton molozu doldu.

Bina sakinlerinden Uğur Danış, "Alttan toprak kayma yapıyordu fark ettik. Gece 03.00 sıralarıydı. Çok şiddetli ses ve gürültüyle beraber uyandık. İlk başta deprem oluyor zannettik. Kalktığımızda bir baktık ki duvarlar pencereler her tarafımız darmaduman olmuş. Beton bloklar kapıların üzerini kapatmış kapıdan çıkamaz duruma gelmişiz. Hala bir kayma var, yok denemez. Gece korkudan uyuyamadık. Bu yüzden sabahı bekledik" dedi.

Danış, "Gerekli müracaatlarımızı yaptık. Bununla ilgili olarak belediyeye başvurduk. Önce zabıta gönderildi ancak zabıta 'bizimle alakalı değil' dedi. Daha sonra imar müdürlüğünden geldiler. Onlar baktılar, gördüler ve 'burası tehlikeli bu şekilde kullanılamaz, buranın acil kaldırılması gerekiyor' dediler. Görevliler Fen İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçtiler, yalnız akşam saatlerine kadar biz cevap ve yardım alamadık. Biz tekrar Fen İşleri Müdürlüğünü aradığımızda enkazı şuan için kaldıramayacaklarını kaldırılırsa diğer binana da kayma tehlikesi ve riski olduğunu söylediler. Gece nasıl yatacağız bu halde bilmiyoruz. Sıkıntılıyız, gidecek yerimiz de yok" diyerek yetkililerden yardım istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.