BALIKÇI KENAN DENİZE VEFA BORCUNU ÖDEDİ

BALIKÇI KENAN DENİZE VEFA BORCUNU ÖDEDİ
Marmara’da balık türlerinin azalmasına dikkat çekmek için, bir kamyon dolusu canlı balığı dev akvaryumlarla sahile getiren Balıkçı Kenan, anaç balıkları denize salarak şaşırtıcı bir etkinliğe imza attı. Kenan Balcı, “Bugüne kadar denizden aldık, bugün den
YÜZLERCE BALIĞI DENİZE SALD


 Marmara Denizi’nde gerek kirlilik, gerekse de iklimsel değişiklikler nedeniyle balık türlerinin her geçen gün azalmaya devam ettiğine dikkati çeken Balıkçı Kenan Tesisleri’nin sahibi Kenan Balcı, özel yetiştirilmiş anaç yaklaşık bin adet balığı denize saldı. Dün sabahın erken saatlerinde, Beylikdüzü Sahili Pekmez mevkii kıyı şeridine, dev akvaryumlar dolusu anaç balık getiren Balıkçı Kenan Balcı, balıkların küçüğünü kepçeyle, büyüklerini ise kucaklayarak denize saldı.


 MUTFAK YAĞLARI DENİZE GİDİYOR

 Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında, dev akvaryumdan aldığı balıkları denize bırakan Balıkçı Kenan Balcı, “Bugünü kadar hep deniz bize verdi, bugün de biz denize veriyoruz” dedi. Balık türlerinin neslinin korunmasına dikkat çekmek, balıkların üremesine destek olmak için denize balık salmaya karar verdiğini söyleyen Balıkçı Kenan, “Özellikle ev hanımı ablalarımızdan ricam şudur; kızartma yaptıkları yağları lavabolara dökmesinler. Denizlerimizin en çok kirlenmesine neden olan unsurlardan biri de atık yağlar” diye konuştu.  


 
ÇOĞU BALIK TÜRÜ ŞİMDİ MÜZELİK

 Beylikdüzü Sahili Pekmez Mevkii’nde sabah saat 08.00 sıralarında denize balık bırakmaya başlayan Balıkçı Kenan Balcı’ya çevredeki amatör balıkçılar da destek verdi. Bu arada, henüz 5 yıl öncesine kadar nesli azalmış olan balık türlerinden bazılarını bugün görmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Balıkçı Kenan Balcı, “Beylikdüzü’nde, tesislerimiz bünyesinde Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni oluşturduk. Müzemizde binlerce çeşit balık mumyamız mevcut. Bugün biz balıkçıların dahi göremediği birçok türdeki balığı halkımız müzemizde gelip inceleyebilir. Balık türlerinin çoğunun günümüzde müzelik olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum