BELEDİYEDEN ÇEVRECİ YARIŞMA

BELEDİYEDEN ÇEVRECİ YARIŞMA
Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından okullara yönelik bir kampanya başlatıldı.

Dahe temiz bir çevre ve daha bilinçli bir nesil için çalışmalarını sürdüren Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği tarafından okullar arası atık yağ toplama yarışması başlatıldı.

 

15 Mayıs 2015 tarihine kadar sürecek olan yarışmada okullar ve öğrenciler atıkların geri dönüşümü ve çevreye zarar vermemesi için atık yağları toplayacaklar. Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde bulunan okullar ve kreşler ziyaret edilerek yöneticiler ve öğretmenlere bilgi verildi. Yarışma sonucunda ise birinci olan okula projeksiyon cihazı, ikinci okula  masa tenis seti, üçüncü olan okula futbol, voleybol, basketbol topları, dördüncü olan okula da satranç takımı hediye edilecek.

 

Ayrıca yine Çatalca Belediyesi tarafından 30 Nisan 2015 tarihine kadar sürecek atık pil toplama yarışması hakkında da okul yönetici ve öğretmenlerine bilgi verildi.

 

ATIK YAĞLARIN ZARARLARI NEDİR?

 

 

 

*İnsan sağlığına zarar verir!...

 

Kızartma amacıyla kullanılan yağlar defalarca kullanıldığında polar sayıları yükselir ve kanserojen madde haline gelir

*İçme sularına zarar verir!...

1 lt atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir.

*Akarsuları, gölleri ve denizleri kirletir!...

Atık Bitkisel Yağlarıçöpe atılması durumunda ise yağmur suları ile karışarak toprağa sızar

*Evdeki atık su borularını tıkar!...

   Lavoboya dökülen yağlar şehir kanalizasyon sistemine ulaşmadan önce lavobodan atık sularla birlikte akarken yapışkan yapısı nedeniyle atık su içerisindeki katı maddeleri de bağlayarak bina içindeki borulara yapışır. Borunun kullanılabilirlik hacminin daralmasına ve tıkanıklıklara neden olmaktadır.

*Şehir kanalizasyon sistemini tahrip eder...!

   Kanalizasyon sistemi içindeki katı atıkları boru yüzeylerine yapıştırarak tıkanıklıklara sebep olur. Yoğun yağışlarda taşkın , sel olmasının ve hatta bu sebeple can kayıplarının olmasının en büyük sebeplerindendir.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.