Belediye’nin örnek kedi evi

Belediye’nin örnek kedi evi
Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan barınaklarından birine sahip olan Büyükçekmece Belediyesi, kedi evi ile de örnek teşkil ediyor.

Büyükçekmece Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 bin 500’ün üzerinde köpek, 230 kedinin yanı sıra çok sayıda kanatlı hayvana ev sahipliği yapıyor.  

 

“9 ayda 505 kedi kısırlaştırıldı”

 

4 veteriner, 4 tekniker ve 18 personeli ile hizmet veren merkez aynı zamanda da modern bir kedi evini de bünyesinde barındırıyor. Sayıları 230’u bulan kedilerin her türlü bakım ve tedavisi bu merkezde yapılırken, isteyen vatandaşlar buradan kedi de sahiplenebiliyor.

Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sadece 2014 yılının ilk 9 ayı sonunda 505 kedi kısırlaştırıldı. Merkezde ortalama olarak her hafta 15-20 arasında kediye kısırlaştırma operasyonu yapılıyor.

 

Her türlü ihtiyaçları karşılanıyor

 

Yılın aynı döneminde sokaklardan toplanan kedi sayısı 1150’i geçti. Toplanan kedilerden 920 tanesi ise tedavileri ve kısırlaştırılma operasyonundan sonra 5199 sayılı yasa gereği alındıkları ortama bırakıldılar.

Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde yer alan kedi evi 230 kediye de ev sahipliği yapıyor. Kedilerin bakım, beslenme, barınma ve tedavi ihtiyaçları Büyükçekmece Belediyesi tarafından karşılanıyor. Ayrıca merkeze müracaat eden vatandaşlar, aşıları ve kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirilmiş kedileri sahiplenebiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.