Beylikdüzü uyuşturucuya hayır diyor

Beylikdüzü uyuşturucuya hayır diyor
Gençler madde bağımlılarının hikayelerini nefeslerini tutarak dinledi.
Beylikdüzü Belediyesi, madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımı tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecek gençlerde farkındalık yaratmak amacıyla, üç bağımlının başından geçen olayları konu alan “Bay Ex” adındaki tiyatro oyununu sahneye taşıdı.
Beylikdüzü Kültür Merkezi’ni dolduran lise öğrencileri, oyuncuların sergiledikleri performansı ilgiyle izledi, anlattıkları bağımlılık hikayelerini ise merakla dinledi.
Son dönemlerde özellikle gençler arasında ciddi boyutlara ulaşan uyuşturucu bağımlığına dikkat çekmek ve öğrencileri uyarmak bilinciyle hazırlanan, Zafer Ercan’ın yazıp yönettiği tiyatro oyunu “Bay Ex”, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde oyuncular Murat Demirkıran, Zeynep Decili ve Göktay Tosun tarafından sahnelendi. Oyun öncesinde Solist Serkan Çevik; Sezen Aksu’dan “Küçüğüm” ve Şebnem Dönmez’den “Sil Baştan” şarkılarını öğrencilerle birlikte seslendirdi. Gayet vurgulayıcı bir dille ve bağımlı insanların başından geçen gerçek hikayelerin anlatıldığı oyunda, lise öğrencileri üç ayrı hikayeyi pür dikkat dinledi. Hasta, bitkin ve tükenmiş rolde olan oyuncuların anlattıkları sonrası yoğun doz uyuşturucudan hayatlarını kaybetmeleri, sahnenin etkileyiciliğini daha da arttırdı.
Beylikdüzü çapındaki liselerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, sevgi ve paylaşımın ön planda tutulduğu takdirde ‘uyuşturucunun hiç başlanmazsa kader olmadığı’ mesajı gençlere hem eğlenceli hem de dikkat çekici bir boyutta sunuldu. Oyuncular, öğrencilerden büyük alkış aldı. Bay Ex oyununu yazan ve yöneten Zafer Ercan, bu oyunu ilçeye getirmede önemli katkıları olan Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.