BEYLİKDÜZÜ’NDE ANTEP HAVASI…

BEYLİKDÜZÜ’NDE ANTEP HAVASI…
Beylikdüzü 4. Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri, Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği işbirliği ileBüyükşehir Mahallesi Eski Beylik Pazarı pazar alanında başladı.

 4 gün boyunca devam edecek etkinliği gezen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yöreye ait ürünlerin sergilendiği standları gezdi, çeşitli lezzetleri tattı ve vatandaşlarla sohbet etti.

 

Türkiye’nin eşsiz bölgelerden Gaziantep’i anlatan Beylikdüzü 4. Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri’nin resmi açılış töreni Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile yapıldı. Etkinlikte Gaziantep yöresinin birbirinden özel lezzetleri, geniş Gaziantep mutfağı ve yörenin kendine has kültürü Beylikdüzü halkıyla buluştu. Sadece Beylikdüzü’nü değil tüm İstanbul’u organizasyona davet eden Başkan İmamoğlu, özellikle Gaziantep kültürünün parçası olan herkese “İyi ki varsınız, iyi ki damak tadımızı, yüreğimizi tatlandırıyorsunuz. Çünkü ülkemizin ağız tadı ile yaşamaya ihtiyacı var” diye konuştu.

 

“Gaziantep Denilince Akla Mutfak Geliyor

 

Beylikdüzü 4. Geleneksel Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Günleri’nin süreklilik arz etmesi ve gelenekselleşebilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden İmamoğlu, “Gaziantep denilince akla mutfak geliyor. Tabi inanılmaz bir derinliği ve geçmişi olan bir mutfak kültüründen bahsediyoruz. Gazianteplilerle çok fazla iş ortamım oldu. Gözlemlediğim çok sakin ve sabırlı bir yapıya sahip olmaları. Sanırım bu oturmuş yapıları mutfak kültürüne de yansımış” dedi. Gaziantep Günlerinin hayırlı olmasını dileyen İmamoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla herkesin bayramını kutlayarak, Türkiye’nin yaşadığı zor günler için de “Tüm fedakarlıklarımızı milletimizin iyiliği için yapmamız mühim” dedi.

 

Yöresel Lezzetler Damakları Tatlandırdı

 

Yöresel birçok ürünün olduğu standlarda özellikle kuru dolmalar, içli ve çiğ köfteler, kebap çeşitleri, Antep fıstığı, baklava, künefe gibi tatlıların yanı sıra, domates, biber salçaları, nar ekşisi, marmelatlar ve diğer lezzetler vatandaşların beğenisine sunuluyor. Rengarenk olan tezgahlar lezzet ve görünümleri ile de büyük dikkat çekiyor. Kültürel öğelerin de tanıtıldığı etkinliğin açılış gününde ayrıca fıstık güzeli de seçildi. Yarışmaya katılan genç kızların arasından jüri kararıyla belirlene güzel günün fıstık güzeli oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.