'Bisiklette ölümlere son'

'Bisiklette ölümlere son'
Fransız vatandaşı bisikletçinin emniyet şeridinde meydana gelen kazada ölümü başta İstanbul olmak üzere birçok yerde protesto edildi.
Kadıköy'de bisikletçiler , Fransız vatandaşı 58 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe'nin 42 ülkeyi bisikletiyle gezdikten sonra geldiği Marmaris'te emniyet şeridinde giderken otomobilin çarpması sonucu ölmesini ve yaşanan diğer ölümlü bisiklet kazalarını protesto etti. Basın açıklaması yapan grup üyeleri bisikletlerinden inip yaklaşık 20 dakika yerde yattı

300 BİSİKLETLİ

Bisikletli Ulaşım platformu yaklaşık 300 kişilk bisikletli grup Altıyolda toplandı. 'Bisikletli ölümleri dursun', 'Yaşam hakkıma dokunma', 'Kaportam bedenimdir, çarpma', 'Yaşam hakkıma saygı göster' ve 'Bisikletliyi fark edin' dövizleriyle Söğütlüçeşme caddesine geçti. Yol boyunca trafikte ilerleyen bisikletliler sürücülerin kendilerini fark etmesi için zil ve düdük çaldı.Grup cadde üzerinde bisikletlerinden inerek yere yattı.Yere yatan grup sol şeridi trafiğe kapatınca araçlar sağ şeritten devam etti.

FRANSIZ BİSİKLETÇİ DOSTUMUZUN SUÇU NEYDİ?

Burada yapılan basın açıklamasında taşıt sürücülerinin bisikletlileri trafikte görmezden geldiğini belirtildi.Açıklamada bisikletiyle 42 ülkeyi gezip geldiği Türkiyede' 27 Mayıs'ta Muğlada emniyet şeridinde giderken bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Korkumuz yersiz değil. Bu Fransız ve daha önce çarpılarak öldürülen bisikletli dostlarımızın suçu neydi? Halbuki yollar hepimizin. Yollar ortak yaşam alanımızdır. Yolları saygıyla paylaşmalıyız. Bunu sadece biz söylemiyoruz, yasalar söylüyor" diye konuştu.

Fransız Niaffe'nin ölümünü protesto etmek hem de taşıt sürücülerinin bisikletlilere karşı dikkatlerini çekmek amacıyla gerçekleştirilen eylem, trafik kazalarında yaşamlarını kaybedenlerin isimlerinin okunmasının ardından sonlandırıldı. 

Bisikletli gezgin Fransız Niaffe'nin öldüren kazayı protesto ettiler

MERSİN Bisikletli Gezginler Derneği üyeleri, Fransız vatandaşı 58 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe'nin 42 ülkeyi bisikletiyle gezdikten sonra geldiği Marmaris'te emniyet şeridinde giderken otomobilin çarpması sonucu ölmesini 1 kilometre pedal çevirerek protesto etti.

Merkez Yenişehir İlçesi Pirireis Mahallesi 1104 Sokak'ta bir araya gelen dernek üyeleri, giydikleri beyaz tişörtleri kırmızıya boyayarak, 'Bisikletli ölümleri dursun', 'Yaşam hakkıma dokunma', 'Kaportam bedenimdir, çarpma', 'Yaşam hakkıma saygı göster' ve 'Bisikletliyi fark edin' dövizleriyle Emekliler Parkı'nın bulunduğu Silifke Caddesi'ne geçti. Dernek üyeleri daha sonra trafik polislerin eskortluğunda bisikletleriyle yola çıktı. Yol boyunca trafikte ilerleyen bisikletliler sürücülerin kendilerini fark etmesi için zil ve düdük çalarak Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Forum AVM Kavşağına geldi. 1 kilometre pedal bastıktan sonra yol kenarında kaldırıma çıkan bisikletçiler beraberinde getirdiği dövizleri açarak sloganlar attı. 

Burada bir açıklama yapan Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir, taşı sürücülerinin bisikletlileri trafikte görmezden geldiğini belirtip bisikletiyle 42 ülkeyi gezip geldiği Türkiye'de 27 Mayıs'ta Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde emniyet şeridinde giderken bir otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Korkumuz yersiz değil. Bu Fransız ve daha önce çarpılarak öldürülen bisikletli dostlarımızın suçu neydi? Halbuki yollar hepimizin. Yollar ortak yaşam alanımızdır. Yolları saygıyla paylaşmalıyız. Bunu sadece biz söylemiyoruz, yasalar söylüyor" diye konuştu. 

Fransız Niaffe'nin ölümünü protesto etmek hem de taşıt sürücülerinin bisikletlilere karşı dikkatlerini çekmek amacıyla gerçekleştirilen eylemde trafik kazalarında yaşamlarını kaybedenlerin anısına üzeri kırmızı boya ile boyanan dev bir bez yere serildi. Ardından da eyleme katılanlar bisikletleri ile birlikte yere yatarak 10 dakika bekledikten sonra olaysız dağıldı.

Fransız bisikletçinin ölümü protesto edildi

MUĞLA Bisiklet Derneği üyeleri, virajda bir otomobilin arkadan çarpması sonucu ölen Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe için eylem yaptı. Yaklaşık 100 kişilik grup, Valilik önündeki sıcak asfalta yatarak "Kornaya değil, frene bas" sloganı attı. 

Geçen 25 Mayıs'ta saat 17.00 sıralarında, Türkiye'de bisiklet turuna çıkan Christian Jean Auguste Niaffe'ye, Marmaris- Muğla Karayolu üzeri Taşhan Mevkii'ndeki virajda rampa çıkarken, bir otomobil arkadan çarptı. Ağır yaralı Niaffe ambulansla kaldırıldığı hastanede öldü. Niaffe'nin ölümü bisiklet sevenler arasında üzüntü yarattı.

Muğla Bisiklet Derneği üyesi 100 kişilik bir grup, Niaffe'nin ölümünü protesto etmek için bugün saat 12.00 sıralarında Muğla Valiliği önünde bir araya geldi. CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, başkan yardımcıları Levent Ünver ve Mehmet Güven ile CHP'nin kentten dördüncü sıra milletvekili adayı Burak Erbay da eyleme destek verdi. 'Bisikletçi ölümleri dursun' ve 'Trafiği işgal etmiyoruz, trafik biziz' dövizlerinin taşındığı eylemde; sık sık "Kornaya değil, frene bas" sloganı atıldı. Grup adına basın açıklamasını Dernek Başkanı Bilge Kağan Uzun, yaptı.

BİSİKLETLİLER DÜŞÜNÜLEREK KANUNLAR HAZIRLANSIN İSTEĞİ

Niaffe'nin tek derdinin kendi imkanıyla Türkiye turu yapmak olduğunu söyleyen Uzun, "Bisiklet gezgini Christian Jean Auguste Niaffe'yi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Sevdiklerine ve yakınlarına sabır diliyor, bu vahşette sorumluluğu olan herkesi kınıyoruz. Kınamanın yetmeyeceğini ve aslında çözümün çok küçük bir parçası olduğunun farkındayız. Nefretin nefreti, şiddetin şiddeti çoğaltacağını düşünüyoruz. Herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde, bir bisikletçi daha kaza geçirsin ve hayatını kaybetsin istemiyoruz. Mutlu olmak için çıktığımız yollarda canımızdan olmak istemiyoruz. Çözüm için çalışıyoruz. Trafikte saygı göstermeyenlerin hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz. Yaşlı-genç, kadın-erkek, engelli veya engelsiz herkesin bisiklete rahatça bineceği bir ortamın oluşturulması, iyi tasarlanmış bisiklet yollarının yapılması için uğraşıyoruz. Trafik kurallarının, kanunlarının bisikletliler düşünülerek hazırlanmasını ve bu titizlikte uygulanmasını istiyoruz" dedi. 

KENDİ ŞERİTLERİNİ İSTEDİ

Trafikte hakları olan yolları ve şeridi istediklerini söyleyen Uzun, "Trafiği işgal etmiyoruz. Trafik biziz. Her yerdeyiz. Bu gibi trafik cinayetlerinden sonra bisikletten ineceğimizi, depolara veya balkonlara hapsedeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Daha iyi bir dünya için daha çok sokaklarda, güzel caddelerde, trafiğin ve hayatın her yerinde olacağız. Dışarıda oldukça hayat daha güzel olacak. Biz bir hayalle ve mutlu olmak için çıktık yollara. Bedenimizin ve dünyanın dengesini beraber kuralım, çoğalalım. Yollarımız, mahallemiz, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız daha yaşamaya değer bir yer olsun" dedi. 

Açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki sıcak asfalta yatan grup, "Kornaya değil, frene bas" sloganı attıktan sonra Christian Jean Auguste Niaffe'nin yarım kalan Marmaris güzargahını tamamlamak için pedal çevirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.