Bu kadın yardıma çok muhtaç

Bu kadın yardıma çok muhtaç
Saadetdere Mahallesinde yaşayan Fidan Engin, oğlunu kaybetmenin acısıyla felç geçirdi ve akli dengesini kaybetti. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Fidan Engin için komşuları Esenyurt Belediyesine vaşvurdu ancak yetkililer sırt çevirdi.
Esenyurt'ta oğlunu kaybettikten sonra akli dengesini yitiren ve felç geçiren anneye kızları bakmayınca komşuları sahip çıktı.

Her geçen gün yardımlarıyla, yapılan iyi hizmetlerle gündeme gelen Esenyurt Belediyesi, yardıma muhtaç Fidan Engin'e yardım konusunda cevap vermedi.

Edinilen bilgiye göre Saadetdere mahallesinde tek göz odada yaşamaya çalışan ve kızları tarafından terk edilen 62 yaşındaki Fidan Engin yaşam mücadelesi veriyor. İki yıl önce oğlunu kaybeden ardından felç geçiren ve akli dengesini yitiren yaşlı kadın kızları tarafından da terk edildi.

Elektirk ve suyu olmadan mum ışığında hayata tutunmaya çalışan yaşlı kadın artık yaşamak istemiyor. Komşularının yardımıyla soruları yanıtlayan Fidan Engin, "Çocuklarım bana bakmıyor. Komşulardan Allah bin kere razı olsun onlar bana bakıyor. Bu zamana kadar durduğum yeter artık yaşamak istemiyorum. Atsınlar beni köprüden aşağı denize. Oğlum öldü onun kahrından böyle oldum. Devlet alsın beni bakım haneye versin" diye konuştu.


Düşkün haline rağmen bir ana olduğunu yinede gösteren, talihsiz anne "Kızlarımın çocukları var okula gidiyor. Onlarda işe gidiyor. Bana bakamazlar" diyor. Soğuk kış gününde ısınmak için komşularının yardımıyla günde bir kez yaktıkları odun sobasıyla ısınmaya çalışan ve felçli olduğu için bütün ihtiyaçlarını yattığı yerde gören yaşlı kadına yardım eden komşularından Sultan Karacadağ, " Cami cemaatinden birisi getirip bu eve yerleştirdi. Üç tanede kızı varmış bakmıyorlar. Bir oğlu varmış o da ölmüş. Devletin bu yaşlı insanlara sahip çıksın. Aç susuzlar bir kaşık çorbaya muhtaçlar, komşular yardım ediyor. Biz nereye kadar bakabiliriz. Çocuklarına ulaşamadık. Bakmıyorlarmış. Eşi de ayakkabı boyacılığı yapıyor. Günlük yaşıyorlar. Altına üstüne kaçırıyor. Belediyeyi, yetkilileri aradık kimse sahip çıkamıyor. Belinden aşağısı felç çok perişanlar akli dengesi yerinde değil. Elektrikleri suları yok mum ışığında oturuyorlar. Kömüre su ya her şeye ihtiyaçları var.


Devlet sahip çıksın huzur evine koysunlar" şeklinde konuştu. Kaldıkları yerde insanın yaşayamayacağını belirten komşularından Döndü Karacadağ, "Bende gittim 1 tane ekmek alıp götürdüm. Çok kötü oldum, duramadım. İçeriye bir girin kendiniz bakın, içeride insan yaşayamaz. Bu hayat mı? Soba var kim yakacak. Çocukları hiç görmüyor mu?" diyerek tepki gösterdi.


Eşinin ise ayakkabı boyacılığı yaptığı ve ev geliş ve gidişleri belli olmadığı söylenen yaşlı kadın uzanacak bir yardım eli bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.