BU KAFA KİMİN ESERİ!

BU KAFA KİMİN ESERİ!
Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili iddialar kan dondurdu. Barınağa getirilen hayvanların yeterli bakım ve ilgi olmadığı için hastalıktan ve açlıktan öldüğünü hatta aç
 DURUM ESKİSİNDEN ÇOK DAHA KÖTÜ

BELEDİYE Başkanlığı'nı Handan Toprak'ın kazanması ile barınak şartlarının iyileştiği ile ilgili çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyleyen barınak gönüllülerinden Arzu Polat, Lale Edis ve İlhan Bucaklı; “Fiziki şartların değiştiği söyleniyor ama hayvanların tedavi ve bakım şartları iyileşmediği sürece duvarları boyamanın hiçbir anlamı yok” açıklamasını yaptı.

“Eskiden de özellikle barınak veterineriyle ilgili büyük sorunlar yaşıyorduk” diyen gönüllüler, “Mevcut belediye başkanıyla toplantılar yaptık ve veteriner Pervin Kırmızı'nın yaptığı yanlışları, ihmallerini belgelerle anlattık. Ama sanki biz bunları anlatmamışız gibi barınak veterineri müdür kadrosuna atandı” dedi.

SOKAK BARINAKTAN DAHA GÜVENLİ

BARINAĞA getirilen hayvanların yaşam şartlarının çok kötü olduğunu, hasta olanların tedavilerinin yapılmadığını, kısırlaştırma işlemlerinin bile ehil olmayan eller tarafından yapıldığını söyleyen gönüllüler; “Aslına bakarsanız dışarısı barınaktan daha güvenli” iddiasında bulundu.

Orada bakımı yapılmayan veya tedavisi barınak şartlarında mümkün olmayan hasta hayvanları alıp özel kliniklerde tedavi ettirmek istediklerinde de birçok engel ile karşılaştıklarını
ifade eden gönüllüler, “Birçok belediye, kendilerine destek olan böyle bir kadronun olmasını ister. Ama biz içeri dahi alınmak istenmiyoruz. Bu da orada insanların görmesini istemedikleri olayların yaşandığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.