Bugün hava nasıl olacak?

Bugün hava nasıl olacak?
İstanbul'da aralıklarla yağan yağmur dün sabah saatlerinde şiddetlenmişti. İstanbul'da milyonlarca vatandaş bugün hava nasıl olacak sorusunun cevabını merak ediyor. İşte İstanbul'un hava durumu
İstanbullular 18 Temmuz sabahına şiddetli yağışla uyandı. Saat 15:00'ten itibaren etkisini azaltan yağış, pek çok yerin sular altında kalmasına neden oldu. Peki, İstanbul'daki yağmur ne zaman bitecek? İşte İstanbul'daki yağmurun biteceği tarih...

Meteoroloji’den yapılan açıklamalara göre bugün ülkemizin birçok bölgesi yağışlı olacak. Kuzey ve Batı kesimler günü parçalı bulutlu geçirirken Marmara, Kuzey Ege, Kuzeybatı İç Anadolu ve Batı Karadeniz’de ise gökgürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bartın’da çok kuvvetli, Kocaeli ve Sakarya’da ise şiddetli yağışlar meydana gelecek.

Hava sıcaklığı ise Batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalırken diğer bölgelerimizde artmaya devam edecek.


Meteorolojiden İstanbul ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

'Yağışlı sistemin Marmara’nın doğusuna hareket ederek Kocaeli,  Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın’ın özellikle kıyı kesimlerinde bugün öğle  saatlerine kadar şiddetli (75-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklenmektedir. Saat 11.00 itibarıyla son 6 saatte,  Silivri’de 128, Üsküdar’da 108, Beykoz’da 85, Sarıyer’de 78, Çatalca’da 55, Kırklareli/Vize’de 45, Eyüp’te 44, Güngören’de 44, Çekmeköy’ de 39 ve Kadıköy’de  35 kg yağış kaydedilmiştir."

İstanbul'da bugün (19 Temmuz Çarşamba)  hava parçalı bulutlu 21 ile 27  derece arasında olacak.Sabah saatlerinde ise bazı bölgelerde yağış bekleniyor.

24 Temmuz Pazartesi gününe kadar yağış beklenmiyor.Hava sıcaklığında ise artış olacak.


AKOM UYARDI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise Twitter'dan İstanbullulara; "İstanbul serin ve yağışlı havanın etkisi altında. Fırtına şeklindeki yağışlar SEL ve SU BASKINLARINA neden olabilir." şeklinde bir uyarı da bulunmuştu. AKOM tekraren yaptığı açıklamasında, fırtına şeklinde esebilecek rüzgâr nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesine karşı tedbirli olunmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.