Büyükçekmece Belediyesi “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” semineri ev sahipliği yaptı

Büyükçekmece Belediyesi “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” semineri ev sahipliği yaptı
Büyükçekmece Belediyesi “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” seminerine ev sahipliği yaptı. KA.DER Genel Sekreteri Bahar Şen Kazancı’nın sunumunda gerçekleşen seminere çok sayıda belediye personeli ve vatandaş katıldı.
 

Kadın ve erkeğin toplum içerisindeki rolleri ve cinsiyetçilik konusunda konuşan Kazancı, Türkiye’de küçük yaştan itibaren kadın ve erkeğe belirli roller yüklendiğini ve bu nedenle toplum içerisinde cinsiyet ayrımı yapıldığını belirtti.


“Kadın ve erkek tamamen eşittir”


Çocuklara, cinsiyetlerine göre belirli roller yüklenmemesi gerektiğini söyleyen Kazancı, “Kadın ve erkek tamamen eşittir. İş hayatında, siyasette, sanatta her alanda kadınların da başarılı olduğunu görüyoruz. Seminerin başında katılımcılara aklınıza gelen ilk lideri söyleyin dediğimde kimsenin aklına kadın bir lider gelmedi. Herkes erkek liderlerin adını saydı. Cinsiyetçi bir toplumda yaşadığımız doğru fakat bu algıyı kırmak bizim elimizdedir” dedi.

Seminerin sonunda Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, KA.DER Genel Sekreteri Bahar Şen Kazancı’ya teşekkürlerini sunarak plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.