“ÇAĞIN KORSANLARINA DİKKAT!”

“ÇAĞIN KORSANLARINA DİKKAT!”
Araştırmacı-yazar Yusuf Özkan Özburun, Küçükçekmece Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide Küçükçekmeceli öğrencilerle buluştu.

Halkalı TOKİ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Küçükçekmeceli gençlerle bir araya gelen Sosyolog ve Psikolog Yusuf Özkan Özburun, gençliğin sadece bir biyolojik yaş aralığı olarak tanımlanmaması gerektiğini kaydederek, gençliğin aslında bir hazine olduğunu söyledi.

“KENDİ HAZİNELERİNİZİ KEŞFEDİN’’

Gençlerin kendi hazinelerini keşfedip onu geliştirmeleri gerektiğini de ifade eden Özburun, gençleri, hayatlarını çalan, onların gizli hazinelerini keşfetmelerini engelleyen çağın korsanlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Günümüzde korsanların filmlerdeki gibi tek gözü kapalı, kocaman şapkalar takan insanlar olmadığını vurgulayan Özburun, dünya ekonomisinin vasıfsız işçiye ihtiyaç duyduğunu bu nedenle de gençlerin bu korsanlar sayesinde vasıfsızlaştırıldıklarını kaydetti.

“KİŞİLİĞİNİZE YATIRIM YAPIN”

Gençlerin hayatlarını çalarak, onları kırık kalpler kulübünün bir üyesi haline getiren korsanları 5 başlık altında toplayan Özburun, bunları, ‘Diyet ve Estetik, Müzik, Mizah Kültürü; Teknoloji ve Kitle Sporları’ olarak sıraladı. Gençlerin bu korsanlara ancak, şiirle ve edebiyatla ilgilenip kişiliklerine yatırım yaparak karşı koyabileceklerini de sözlerine ekleyen Özburun, gençlere “Sürüden ayrılın, kendiniz ayrı bir şahsiyet olun.”diye nasihatte bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.