Çay fiyatı 2 TL’yi geçemeyecek

Çay fiyatı 2 TL’yi geçemeyecek
Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri dikkate alan Büyükçekmece Belediye Encümeni, belediye ve diğer kamu kurumlarınca kiraya verilen veya tahsis edilen çay bahçesi, kafe ve büfelerde yeni bir fiyat tarifesi belirledi.
 Büyükçekmece’de çay fiyatlarına encümen ayarı!




Büyükçekmece Belediye Encümeni’nin 21 Temmuz 2015 tarih ve 610 nolu  kararı doğrultusunda Büyükçekmece ilçesi sınırlarında bulunan, belediye ve diğer kamu kurumlarınca kiraya verilen ve ya tahsis edilen çay bahçesi, kafe, büfe gibi işyerlerinde satılmakta olan su, çay ve kahve ücretleri kamu yararı gözetilerek yeniden tarifelendirildi. Buna göre, çay 2.00 TL, Kahve 3,50 TL, su (0,33 litre) 75 kuruş, (0,5 litre) 1,00 TL, (1,5 litre) 2,00 TL azami satış fiyatı ile satılabilecek.

“Önemli olan kamu yararıdır”


Büyükçekmece Belediye Encümeni’nin oy birliğiyle almış olduğu kararı değerlendiren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, zaruri ihtiyaç olarak kabul edilen çay, su ve kahve gibi ürünlerin fahiş fiyatlara satıldığı yönünde vatandaşlardan sık sık şikayetler geldiğini belirterek; “Bizim için en önemlisi kamu yararıdır. Halkımızdan gelen şikayetleri değerlendirdiğimizde de haklılık payı olduğunu gördük. Bunun için belediye encümenimiz, belediyemiz tarafından kiraya verilen veya tahsis edilen çay bahçesi, kafe ve büfelerde çay, su ve kahve gibi çokça tüketilen ürünlerin azami satış fiyatlarını yeniden belirleyerek ilgili iş yerlerine tebliğ etmiştir” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum