CHP'li Cankurtaran uyardı: Suç patlaması kapıda

CHP'li Cankurtaran uyardı: Suç patlaması kapıda
Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, üç milyona yakın uyuşturucu bağımlısının olduğunu ve aileleriyle birlikte 10 milyon insanın uyuşturucudan mağdur olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz günlerde altı yaşındaki oğlu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde öz babası tarafından dersini yapmadığı gerekçesiyle dövülmesi sonucu komaya giren ve üç gün süren yaşam mücadelesini kaybeden altı yaşındaki Mertcan’ın dramı bütün Türkiye’yi ağlatmıştı. Olayın ardından Mertcan’ın babasının farklı suçlardan sabıkalı ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran,  uyuşturucu sorununun tahmin edilenden daha büyük olduğunu söyledi.

“AİLELERİYLE BİRLİKTE 10 MİLYON UYUŞTURUCU MAĞDURU VAR”
Net bir istatistik olmamakla birlikte Türkiye’de tahmini üç milyon uyuşturucu bağımlısının olduğunu belirten Cankurtaran, “Uyuşturucu sadece kullananı değil çevresindeki insanları da tehdit eder. Bir uyuşturucu bağımlısının evinde ailesinde huzur olmaz. Mertcan’ın olayı bunun sadece bir örneği. Birçok suç olayının altında uyuşturucu bağımlılığı yatıyor. Madde bulmak için hırsızlığa yönelen mi istersin yoksa uyuşturucu nedeniyle şiddete başvuran mı? Uyuşturucu ile mücadele sadece polisiye operasyonlarla olmaz. Bağımlılıkla da mücadele edilmeli. Maalesef bu konuda eksikler var. Amatem’ler yetersiz kalıyor, çoğunda yer bulmak bile mümkün olmuyor. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede yeni bir anlayış gerekiyor. Belediyeler bu mücadelede elini taşın altına koymalı” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

“BELEDİYELER DE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE GÖREV ALMALI”
“Uyuşturucu bağımlılığı güvenlik ve sağlık sorunu olmasının dışında aynı zamanda bir sosyal sorundur. Yapılacak yasal düzenlemeyle  uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele belediyelerin asli görevi yapılmalıdır. İl ve büyük ilçe belediyelerinde 'Bağımlılığa Karşı Rehabilite Merkezleri' kurulması zorunlu kılınmalıdır. Böylece daha fazla bağımlıya zamanında ve yerinde tedavi imkanı sağlanabilir. Bu konuda gereken adımlar bir an önce atılmalıdır.”

UYUŞTURUCUYA KARŞI ŞUBAT’TA ULUSLARARASI ÇALIŞTAY
Cankurtaran, önümüzdeki Şubat ayında Kuşadası’nda birçok yerli ve uluslar arası kurum ve kuruluşun katılacağı büyük bir çalıştayın düzenleneceğini de kaydederek, “Bağımlılık ve Uyuşturucu ile Mücadele Uluslarası Çalıştayı’na gerek hükümet, gerek siyasi partiler ve STK’lar olmak üzere her kesimden yüksek düzeyde katılım son derece önemli. Bu milli soruna karşı topyekün mücadele başlatmak için bu çalıştay bir dönüm noktası olabilir. Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu olarak biz de bu organizasyonun içinde yer alacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.