CHP'Lİ GÖKMEN KIŞLALI'YI ANDI

CHP'Lİ GÖKMEN KIŞLALI'YI ANDI
CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, yayınladığı basın bildirisiyle 21 Ekim 1999 günü evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda katledilen Ahmet Taner Kışlalı'yı andı.

"ANLAYAMADIĞIMIZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"

 Yayınladığı basın bildirisiyle Ahmet Taner Kışlalı'nın katledilmesinin 15. yıldönümünü değerlendiren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Kışlalı'nın fikirlerini iktidara taşımak adına çaba gösterdiklerini söyledi. CHP'li Gökmen, “Bizim, Ahmet Taner Kışlalı’ya borcumuzu ödeyebilmemiz için O’nun düşüncelerini iktidara taşımamız gerekmektedir.

Ancak o gün bu borç ödenmiş olur. Ahmet Taner Kışlalı’yı öğretim üyeliğinden daha çok Atatürk’ü ve Cumhuriyeti anlatırken tanıdık. Laik Cumhuriyete karşı tehlikeleri anlattı bize. Çoğumuzun göremediğini yıllar önce görmüştü. Bizler çok anlayamadık o zaman ama şimdi çok iyi anlıyor ve ondan özür diliyoruz. Aydınlar, bilim insanları bedenen ölseler bile fikirleriyle ve düşünceleriyle hep hayatta olurlar. Bundan yüz sene sonra da Kışlalı fikirleri ve idealleriyle yaşıyor olacak. Bizim için O’nun fikirlerini bugün yaşatmak boynumuzun borcudur” dedi.

  “MUSTAFA KEMAL’İN AYDINLANMA DEVRİMİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 Gökmen, yayınladığı basın bildirisine şu cümlelerle son verdi; “15-16 yaşlarımda başucumda O’nun kitabı vardı. Ahmet Taner Kışlalı’nın, Uğur Mumcu’nun, Muammer Aksoy’un, Bahriye Üçok’un hepimizin üzerinde emeği var. Bir kişi var ki, bütün Türkiye’de, Fırat’ın akan suyunda, Çukurova’nın açan pamuğunda emeği var, O da Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal’in aydınlanma devrimine her zaman sahip çıkacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.