Çin'de ortaya çıkan koronavirüs dünyayı alarm durumuna geçirdi.

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs dünyayı alarm durumuna geçirdi.
BBC muhabiri Stephen McDonell, Çin'de gizemli virüs olarak anılan 'koronavirüs'ün ilk olarak ortaya çıktığı belirtilen Hubei Eyaleti'ne girdi. McDonell, eyalete girişinde sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

BBC muhabiri Çin'de koronavirüsün yayıldığı eyaleti görüntüledi

Çin'in Hubei Eyaleti'ndeki Vuhan kentinde ortaya çıktığı belirtilen koronavirüs dünyayı alarm durumuna geçirdi.


Ülke geneline yayılan, ardından birçok başka ülkede de vakaların görüldüğü yeni tip koronavirüsü (2019-nVoC) salgınından 1975 kişi etkilendi, 56 kişi hayatını kaybetti. Virüsten etkilenen 1975 kişiden 324’ünün durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Müşahade altında olanların sayısı ise 21 bin 556 olarak açıklandı.

Öte yandan, dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu Çin'in Hubei Eyaleti, BBC muhabiri Stephen McDonell tarafından görüntülendi. BBC muhabiri Stephen McDonell, Çin'de gizemli virüs olarak anılan 'koronavirüs'ün ilk olarak ortaya çıktığı belirtilen Hubei Eyaleti'ne girdi.

McDonell, eyalete girişinde sosyal medya hesabından bir video paylaştı. McDonell, paylaşımında eyalete henüz girdiğini belirterek 30 milyon nüfuslu eyalet için 'Sokaklarda neredeyse kimse yok' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.