ÇOCUKLAR ESKİ DÜNYANIN DEVLERİYLE

ÇOCUKLAR ESKİ DÜNYANIN DEVLERİYLE
TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ (TOFD) tarafından düzenlenen Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 20-25 Nisan tarihleri arasında yapılıyor.
Bu sene 9.su düzenlenen şenliğin 3. gününde dünyanın ve ülkemizin farklı yerlerinden gelen engelli-engelsiz çocuklar, CNN International dahil çeşitli otoritelerce dünyanın sayılı tesisleri arasında listelenen Türkiye’nin tek, Avrupa’nın en büyük dinozor tema parkı Jurassic Land'i gönüllerince gezme olanağı buldu.

Şenlik kapsamında İstanbul’u gezen çocuklar, ünlü sanatçı ve İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Metin Şentürk’le beraber Jurassic Land'i gezdi. Jurassic Land'de çocuklar birbirinden değişik canlıların maketlerini görme şansı bulurken, dinazor figürleriyle bol bol fotoğraf çekildiler.


Geziye önce Jurassic Land Müzesini gezmeyle başlayan çocuklarımız ardından Türkiye’nin en büyük hareketli sinemasında çok boyutlu olarak simüle edilen Juracopter seyahati'yle "Dinazorlar Adası"na seyahat etti. Bu eşsiz deneyim sonrasında Türkiye’nin ilk dinozor sahne gösterisi “Yürüyen Dev Dinozorlar ve Dans Gösterisi”ni izleme şansı bulan çocuklarımız gezinin sonunda onlara eşlik eden sanatçı Metin Şentürk'le beraber şarkılar türküler söylediler. Gezinin sonunda Metin Şentürk yapılan bu organizasyonun çok anlamlı olduğundan bahsederken "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarla bir arada kutlamaktan mutluluk duydum. Organizasyonu gerçekleştiren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ve ekibine teşekkür ederim.” dedi.



Her sene Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce çocuğun bir araya geldiği şenlikte bu sene Azerbaycan, Bosna Hersek, Fas, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Litvanya, Makedonya, Rusya gibi ülkelerden ve yurt içinde farklı şehirlerden 168 engelli-engelsiz çocuk katıldı.

Bugün ise WOW İstanbul Hotel & Convention Center’da başarılı sanatçılar Ceyhun Yılmaz ve Burcu Kara’nın sunumuyla gala gecesi gerçekleştirilecek. Çocuklar gala gecesinde kendi ülkelerinin yerel gösterilerini sunarak Türkiye’den dünyaya, “Engelsiz çocukların eşit yaşam haklarının önündeki engellerin kaldırılması” mesajını vererek veda edecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.