Çocuklarını korumak için hastanelik oldu

Çocuklarını korumak için hastanelik oldu
Çocuklarını dayaktan kurtarmak isteyen kadına şiddet uygulandı.
 Avcılar'da Suriyeli komşu çocukları ile kavga eden çocuklarını korumak isteyen 40 yaşındaki Zekiye Korkmaz, bir işyeri sahibinden dayak yedi. Kol ve bacağı kırılan Korkmaz, "Polis, günlerce ifade almamış sonra serbest bırakmış. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu? Geleceğim mahvolmuş durumda. Adalet nerede?" dedi.

Olay, geçen 28 Mart'ta meydana geldi. Parseller Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde oturan Zekiye Korkmaz, oğlu 12 yaşındaki Umutcan'ın mahallede oynadıkları sırada Suriyeli çocuklarla kavga ettiğini ve dayak yediğini söyledi. Korkmaz, evinde kahvaltı yaparken evine gelen diğer komşu çocuklarının "Çocuklarını dövdüler, bıçak çektiler onları öldürecekler" dediğini anlatırken DHA muhabirine şöyle dedi:

"Bunun üzerine 15 yaşındaki kızım Fatma hemen koştu. Daha sonra bir şey olmasın diye ben de peşlerinden gittim. Suriyeli çocuklar bizim sokağın sonundaki lokantaya girmiş. Mahalle çocukları ve bizim çocuklar hep beraber içeri girmiş. Oraya yetiştiğimde iki lokanta sahibi çocuklarımı dövüyorlardı. Müdahale etmek istedim, 'Seni de döveriz, kes sesini diye' bağırdılar. Daha sonra küfürler yağdırdı. Konuşmama bile fırsat vermeden tekme attı suratıma o an asfalta düşmüşüm. Ondan sonra sopayla mı, tekmeyle mi neyle vurduklarını hatırlamıyorum."

Zekiye Korkmaz, sol bacağında ve kolunda birçok kırık bulunduğunu, Esenyurt, ardından Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak peş peşe ameliyatlara alındığını, daha sonra Avcılar'daki hastaneye nakledildiğini söyledi. Şiddete maruz kaldığı halde polisin günlerce ifadesini almaya gelmediğini, doktorların eski sağlığına uğraması konusunda kesin konuşamadığını ifade eden Zekiye Korkmaz, "Sakat kalma ihtimalim var. Ben bunlardan davacı, şikayetçiyim. Haklarında hiçbir şey yapılmamış. Polis serbest bırakmış. Bir insanın hayatı bu kadar ucuz mu? Geleceğim mahvolmuş durumda. Belki hiç yürüyemeyeceğim. Adalet nerede merak ediyorum. Olaydan sonra günlerce ifadem bile alınmadı. Adamların ifadesinin alınıp- alınmadığından emin değilim. Onlar işine gücüne devam ediyor, ben perişan bir halde yatıyorum. 2-3 gündür oturabiliyorum" dedi.

Korkmaz, uğradığı saldırıda yüzünde de morluklar olduğunu hala bunların izlerinin gitmediğini anlatırken, "3 aya ne olacağı belli değil. Ağzım- burnum kan içindeydi. 3 ünite kan verilmiş. Kan kaybından o an ölebilirdim. Ağzım burnum morluklar içerisindeydi" diye ekledi.

Üç çocuk annesi Korkmaz, eşinin demir ustası olduğunu, Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fatma Kamberoğlu'nun durumu ile yakından ilgilendiğini, psikolojik veya başka bir destek isteyip istemediklerini sorduklarını ücretsiz ambulans sağladıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaralarını evinde pansuman ettiğini söyledi.

Kadının uğradığı şiddeti tesadüfen öğrenerek tepki gösteren Avukat Seher Okşar Kadırgan, Zekiye Korkmaz'ı gönüllü savunacağını anlatırken, ailenin sosyo-ekonomik durumunun haklarını savunacak durumda bulunmaması nedeniyle devreye girdiğini söyledi. Avukat Kadırga, "Bu olayda dikkat çeken; Esenyurt Polis Karakolu'nun kadının uğradığı şiddete uzun süre duyarsız kalması. Sınırsız bir şiddet uygulanıyor ve günlerce ifade alınmayarak, buna kayıtsız kalınıyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum, takipçisiyim. Kadın örgütleri de bu olayla yakından ilgili" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.