Ekrem İmamoğlu, zabıta memuru ile üç İETT çalışanını ödüllendirdi.

Ekrem İmamoğlu, zabıta memuru ile üç İETT çalışanını ödüllendirdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Temmuz'da Kadıköy'de denize düşen bir vatandaşı kurtaran zabıta memuru ile 15 Temmuz'da Pendik'de bir aracın motoruna saklanan yavru kediyi uzun uğraşlar sonucu bulunduğu yerden çıkaran üç İETT çalışanını
Dört çalışana birer çeyrek altın hediye eden İmamoğlu, "Hepinizin güzel bir yüreği var. Bu yürekler birleşirse memleketin huzuru büyür. İnsanlar da kendini teminat altında hisseder. İyi ki varsınız. Hepiniz bizim buradaki yol arkadaşlarımızsınız" dedi.
İmamoğlu, kahraman personeli ödüllendirdi
Galeri: İmamoğlu, kahraman personeli ödüllendirdi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, iki farklı tarihte, iki ayrı kurtarma operasyonuyla gönülleri fetheden İETT Kartal İşletme Şefliği'nde görevli İşletme Amiri Veli Bursa, şoförler Ömer Tüfekçi ve Murat Kuyucu ile zabıta memuru Mustafa Gül'ü, Saraçhane'deki makam odasında misafir etti.
İmamoğlu, "Sorumluluk sahibi olan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Sağ olun. Vatandaşı hisseden çalışanlarımızdan Allah razı olsun" diyerek, göörevlilerden olayı anlatmalarını istedi.
ŞOFÖR TÜFEKÇİ: "YAVRU KEDİYİ KURTARIRKEN KÜÇÜK ÇOCUĞUM AKLIMA GELDİ"
İBB Kartal İşletme Şefliği'nde şoför olarak çalışan Murat Kuyucu, yaşadıkları olayı, "15 Temmuz günüydü. Hava yağmurluydu. Pendik Güney Yanyol Keresteciler Durağı yakınında bir araç gördük. Duruyordu. Önünde yavru bir kedi gördük. Arkadaşıma, 'Ömer, şunu alır mısın' dedim. O da atladı hemen bir hamleyle ezilmesin diye. O esnada üşümüş kedi aracın altına girdi. Oradan da motorun sıcaklığıyla, motorun içine girdi. Veli Bey de sağ olsun yolu kesti kediyi almak için.
Ömer de yağmur, çamur demeden arabanın altına girdi. Biz de Ömer kardeşimiz ıslanmasın diye şemsiye tutuyorduk. Arabanın sürücüsü aracının içinde şaşkınlıkla bizi izliyordu. Böyle bir şey olacağını hiç düşünmedik.  Ömer arkadaşımızın da bu kadar yürekli olduğunu ben bilmiyordum. Arabanın altından, 'Ben, bunu çocuklarıma götüreceğim' dedi" sözleriyle dile getirdi.
Aracın motoruna saklanan yavru kediyi bulunduğu yerden çıkaran Kartal İşletme Şefliği şoförlerinden Ömer Tüfekçi de yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Dört çocuğum var. Kediyi kurtarmak isterken benim küçük çocuk geldi gözümün önüne. Kedi de bebek. Girdim arabanın altına. Motorun içine kadar soktum elimi. Her yanım yağ, pas oldu, ama olsun."
ZABITA GÜL: "DİREKT KOŞUP DENİZE ATLADIM"
İBB Zabıta Daire Başkanlığı'nda görevli zabıta memuru Mustafa Gül de kendi yaşadığı 6 Temmuz'daki olayı anlattı:
"Kadıköy'de görevliyim. O gün saat 15.30'da görevi devraldım. Resmi araçla bölgemize gidiyorduk. Seyir halindeyken bağırtılar duyduk. Denizde bir vatandaşı çırpınırken gördüm. Arkadaşa yavaşlamasını söyledim. Yavaşlayınca direkt koşup atladım denize. Çırpınan vatandaşı tek başıma kıyıya çıkartamadım. Sivil bir vatandaş da denize atlayıp bana yardımcı oldu, sağ olsun.
Onunla beraber kıyıya çıkardık. Çıkardığımızda baygındı hanımefendi. Yan yatırdım, ilk müdahalesini yaptım. O sırada bir vatandaş, 'Ben doktorum' diyerek geldi. O da müdahale etti. Kurtardığım vatandaşla konuştuk. Yürürken başı dönmüş, direkt denize düşmüş. Daha sonra ambulans geldi."
"HEPİNİZ YOL ARKADAŞLARIMIZSINIZ"
İmamoğlu, "Bu tabii hem vicdan hem sorumluluk. Bizim bir çalışanımızın olması ayrı bir değer, örnek olması açısından. Bunlar bazen spontane gelişir, bazen de sorumluluğun gereği yaparsın; ama güzel bir davranış. Daha önceki görev alanımızda da bu işi önemsiyorduk. Bizim çalışanlarımızın bu ilgisi yayılsın. Zaten derdimiz ne? Herkese hizmet edeceğiz.
Hizmet ederken, farklı bir sorumluluk almak çok kıymetli. O yüzden gerçekten teşekkür ederim sizlere. Hepinizin güzel bir yüreği var. Bu yürekler birleşirse memleketin huzuru büyür. İnsanlar da kendini teminat altında hisseder. İyi ki varsınız. Hepiniz bizim buradaki yol arkadaşlarımızsınız. Hem sizleri tanımak hem sarılmak hem de kutlamak için davet ettim" diyerek İBB personelini, birer çeyrek altınla ödüllendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.