Engelliler "göz-kulak" oldular

Engelliler "göz-kulak" oldular
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde Beylikdüzü’ndeki görme engelliler, görenlere göz kulak oldu. Beylikdüzü Belediyesi’nin Gayrettepe Metro İstasyonu’nda bulunan Dialogue In The Dark sergisine düzenlediği gezide, normal hayatta görme engellilere refakatçi
Beylikdüzü Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla  Beylikdüzü Belediyesi, düzenlediği etkinlikle görenlere farklı bir deneyim yaşattı. Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler Bürosu tarafından düzenlenen etkinlikle, yanlarında bir rehber olmadan günlük hayat içerisinde zorlanan görme engelli vatandaşlar, bu sefer görenlere rehberlik etti. Beylikdüzü’nden yola çıkarak Gayrettepe Metro İstasyonu’nda bulunan Dialogue In The Dark Sergisi’ni gezen grup, görme engellilerin rehberliğinde, onların günlük hayatta yaşadığı zorlukları, karşılarına çıkan engelleri bir bir yaşadı.

 Görme engellilerin yaşadıklarını hissettiler

 Sergi içerisinde ilk olarak girişte görme engelli bir rehber tarafından karşılanan ziyaretçiler, daha sonra günlük hayat içerisinde yapılan faaliyetlerin neredeyse tamamını görme engelli bir bireymiş gibi karanlıkta ve beyaz baston kullanarak gerçekleştirdi. Sokakta karşıdan karşıya geçerek vapura binen, alışveriş yapan, cafeye giden, parkta dolaşan ziyaretçiler önlerine çıkan engelleri görme engellilerin nasıl aştığını anlamaya çalıştı.

 

Herkese eşit yaşam alanı için söz verdi

 Etkinlik dönüşü Engelliler Bürosu’nun düzenlediği yemeğe katılarak engelli vatandaşlarla buluşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nün engelsiz bir yaşam alanı olmasının öncelikleri olduğunun altını çizdi.  Herkese eşit bir yaşam alanı noktasında İstanbul’un en nitelikli ilçesinin Beylikdüzü olacağının sözünü veren İmamoğlu, duyarlılığı şehrin her noktasına taşıyacaklarını vurguladı. Etkinlik sonunda tüm görme engelli vatnadaşlara konuşan saat ve beyaz baston hediye edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.