FUHUŞA ALTERNATİF ÇÖZÜM KADIN SIĞINMA EVLERİ

FUHUŞA ALTERNATİF ÇÖZÜM KADIN SIĞINMA EVLERİ
Beylikdüzü, Esenyurt civarında günden güne artış gösteren fuhuş sektörü sosyal yaşamı tehdit ettiği gibi aileleri de çileden çıkardı.

Vatandaşlar şikayetlerinin dikkate alınmadığı yönünde tepki gösterirken, yasalardaki boşluklar yetkililerin elini kolunu bağlıyor. Bataklığı kurutmak için kalıcı farklı çözüm önerileri peşine düşen kurumlardan en ilginç öneri Beylikdüzü Belediyesi’nde gündeme geldi. Yetkililer, fuhuş yapılan randevuevlerini kurum olarak kiralayarak kadın sığınma evine dönüştürmeyi hedefliyor. Geriye kalan tek sorun ise projenin finansı.

 Fuhuş, uyuşturucu had safhada

 Metropol kent İstanbul’un, fuhuş ve uyuşturucu merkezlerinden biri haline gelen Esenyurt ve Beylikdüzü’nde yaşayan ilçe halkı aile kültüründeki yozlaşmaya dikkat çekerken, başta kaymakamlık olmak üzere polis ve yerel yönetimin olaya el koymasını bekliyor. Esenyurt’ta İnnovia Evleri, Beylikdüzü Büyükşehir Mahalelesi’nde A-40, B-45 ve C-30 Bloklarında öteden beri fuhuş yapıldığını dile getiren site yöneticileri ve kat malikleri, “Defalarca şikayet ettik. Ne polis ne de belediyenin elinden bir şey geliyor. Gece olduğunda binamızın etrafında saat başı arabayla getirilen kadın ve erkekler var. Evleri saatlik ya da gündelik kiralıyorlar. Bu işi yapan kadın satıcıları ev sahiplerine yüklü miktarda kira ödeyerek evleri kullanıyor. Bu, ev sahiplerinin de işine geliyor. Binalarımızda tedirgince yaşıyoruz. Artık mimlendik desek yeridir. Acil çözüm bekliyoruz” şeklinde şikayetlerini bildirdi.

 BİMER’e şikayet ettiler

 Binalarında ortalama 8-10 arasında kullanılan randevuevi olduğunu söyleyen bir site yöneticisi, “Polise şikayet ettiğimizde, işin içinde para yoksa bir şey yapamayız diyorlar. Kaymakamlığa dilekçe verdik, belediyeye defalarca şikayet ettik. En sonunda BİMER’e kadar konuyu intikal ettirdik ama yine değişen bir şey olmadı. Bu insanlara kim göz yumuyor?” sorgulamasında bulundu.

 Muhtar da çaresiz

 Site sakinlerinin konuyu defaten Büyükşehir Mahallesi Muhtarı Fatma Tolga’ya ilettiği, muhtarın da yerel yönetimden çözüm beklediği öğrenildi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle çözülemeyen sorunun sosyal bir projeyle çözülmesi hedefleniyor. Yerel yöneticilerin kangrene dönüşen randevuevlerini tespit ederek kiralamayı düşündüğü ardından da bu evleri kadın sığınma evlerine dönüştürmeyi planladıkları edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Projenin finans ayağı çözüldüğü takdirde en kısa sürede uygulamaya geçileceği ifade ediliyor.

 Aileler tedirgin

 Randevuevlerinin yoğun olarak konuşlandığı bloklarda yaşayan ilçe halkı çocuklarının geleceğinden oldukça endişeli. Güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğu yönünde ortak kanaat taşıyan site sakinleri, evlerini kiraya veren ev sahiplerinden bile davacı olduklarını ancak hukuki olarak bir sonuç elde edemediklerini kaydederek, “Ortada ciddi bir sorun var ama gözle görülür bir çözüm yok. Herkesin eli kolu bağlı. Tek yol, evimizi satıp buralardan gitmek. Meydanı bu insanlara bırakanlara yazıklar olsun” serzenişinde bulundu.

 “Önce para sonra ahlak”

 Bir site yöneticisi, randevuevi olarak işletilen evlerden birisinin ev sahibiyle görüştüğünü, sorunu kendisine aktardığını, ortada bir ahlaksızlık olduğunu belirttiğini ancak hiç beklemediği bir yanıtla karşılaştığını öne sürerek, “Ben evimi cazip bir kira karşılığında verdim. Orada bir sorun yaşanıyorsa gidin polise devlet şikayet edin. Ben ahlak bekçisi değilim, bana para lazım” şeklinde sözler sarf edildiğini belirtti.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.