GURBETÇİ GENÇLERDEN KADIOĞLU’NA ZİYARET

GURBETÇİ GENÇLERDEN  KADIOĞLU’NA ZİYARET
Almanya’da doğup büyüyen ve orada eğitim gören bir gurup Türk genci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.
Türk gençleri gelenek görenek örf ve adetlerini öğrenmek ve Almanya’da yaşatmak için Türkiye’ye gelerek başta İstanbul olmak üzere farklı illeri ziyaret edecekler. Başkan Kadıoğlu’nu ziyaret eden gurbetçi gençler ile Almanya Katolik Kilisesi Rahipleri Sözcüsü Zürgen Neitzert de Almanya’da yaşayan Türk gençlerle birlikte Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu ziyaretine katıldı.

“ÖRF VE ADETLERİNİ YAŞATMAK İÇİN VATAN GEZİSİ”

Almanya’da doğan ve Alman kültürünün etkisinde kalan Türk gençler hem anadilleri olan Türkçeyi daha akıcı bir şekilde konuşmak hem de Türk kültürünü, örf ve adetlerini öğrenmek amacıyla anavatanlarını ziyaret ettiler.  Gençlerle birlikte Almanya Katolik Kilisesi Rahipleri Sözcüsü Zürgen Neitzert de Türk kültürünü öğrenmek için gençlerle birlikte Türkiye’ye geldiğini belirtti.

“İNSANIN KENDİ VATANI GİBİSİ YOK”

Gurbetçi gençlerin ilk duraklarından biri de Esenyurt Belediyesi oldu. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu ziyaret eden gençler, Başkan Kadıoğlu ile uzun süre sohbet ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan hayranlıklarını da dile getirdiler.  Gurup sözcüsü olan Samet Kaplan ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, “İnsanın kendi vatanı gibisi yok, belki buralarda doğup büyümedik ama her zaman vatan hasreti içimizde oldu” dedi.

“NEREDE OLURSANIZ OLUN BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ YANSITIN”

Esenyurt Belediye Başkan Necmi Kadıoğlu, kendisini ziyaret eden gurbetçi gençlere teşekkür ederek, tavsiyelerde bulundu. Başkan Kadıoğlu, “ Nerede yaşarsanız yaşayın sizler Türk evlatlarısınız, geleneklerinize örf ve adetlerinize bağlı kalın. Gittiğiniz her yerde barışı ve kardeşliği yansıtın, dünyanın her zamankinden daha fazla barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var” dedi.

Almanya’da yaşayan Türk gençlerle uzun süre sohbet eden Başkan Kadıoğlu gençlere okumaları için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazmış olduğu ‘Stratejik Derinlik’ adlı kitabını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan kitabı hediye etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.