Her an deprem olabilir!

Her an deprem olabilir!
Her yıl Mart ayının ilk haftasında değerlendirilen deprem haftası kapsamında Başakşehir Belediyesi, Afete Hazır Başakşehir projesi içeriğinde ‘İlk 72 Saat önemli bizim için de siz önemlisiniz’ sloganıyla eğitimlere başladı. Tüm ilçeyi kapsayan projede şu

Başakşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün bilgievlerinde başladığı proje ile Deprem Haftası’na gelmeden depreme hazır olmak için hangi önlemleri alacağını, deprem sırasında ne yapması gerektiği bilgileri öğrencilere aktarıldı. Afetlere hazırlığın öneminin vurgulandığı eğitimlerle, Başakşehir Belediyesi eğitimlere ilçe genelinde devam edecek.

 

Depreme hazır olmalıyız

 

Evlerde veya iş yerlerinde deprem öncesi alınan basit tedbirler ile hayatlar kurtulabiliyor. Dolap üzerine konulan eşya ve büro malzemelerinin kayarak düşmesini önlemek için plastik tutucu malzeme kullanmak bu basit tedbirlerden birkaçını oluşturuyor. Gerekli ilk yardım malzemesi, yedek pil ve pilli radyo, el feneri, sinyal düdüğü, mum, kibrit, kuru gıda ve bisküvi gibi malzemelerden oluşturulan çanta hazır bir şekilde bulundurularak deprem ardından yardımcı oluyor. Deprem planı hazırlayıp, bu plana göre nasıl davranılması gerektiğinin tatbikatı ise sürekli tekrarlanmalı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.