İBB’den hayvanseverlik örneği

İBB’den hayvanseverlik örneği
Hayvan sağlığı ve refahı için birçok çalışma gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükada’da yaralı tay yavrusunu İstanbul’a getirerek, tedavi altına aldı.
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, örnek bir çalışmaya imza attı. Hayvanların sağlığı ve refahı için birçok tesis kurarak hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu sefer de yaralı bir tay yavrusu için imkanlarını seferber etti. Büyükada’da bulunan yaralı tay, annesi ile beraber Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi Ve Bahçeli Yaşam Alanı birimine getirilerek, tedavi altına alındı. Yaralı tayın her iki arka bacaklarında oluşan enfekte olmuş yaralı kısımlara Veteriner Hekimler tarafından müdahale edildi.

Tayın yaklaşık bir ay sürecek tedavisi tamamlandıktan sonra, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 5.maddesinde belirtilen hayvan sahibinin, hayvanı ile ilgili bakım, besleme ve tedavilerini yapması gerekirken gerekli tedavisini yaptırmadığı için aynı kanunun 28. Maddesi (b) bendine istinaden idari ceza uygulanarak, teslim edilecek.

Hayvan sahibi atını teslim almak istemediği durumda aynı yasal işlemler uygulanarak bir başkasına sahiplendirmesi gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.