İlk randevuda doğru bilinen 12 yanlış

İlk randevuda doğru bilinen 12 yanlış
Uzun soluklu bir ilişkiyi kurma yolunda ilk randevu hayati bir önem taşıyor.
 İlk randevunun iyi geçip geçmediğini belirleyen pek çok etken var ama en önemlisi doğru olarak bilinen yanlışlara düşmemek...

İlk randevular bazen çok sinir bozucu olabiliyor. Yalnızca onun nasıl bir kişi olduğunu tahmin etmeye çalışmıyorsunuz, aynı zamanda sizi bu randevuya getiren bin tane küçük ayrıntıyla uğraşıyorsunuz. Özellikle de karşınızdaki sosyal medyada tanıştığınız, daha evvel hiç görmediğiniz biriyse…

Biriyle internette tanıştığınızda, onun evli olup olmadığı, hangi partiyi veya takımı tuttuğu, dini inancının ne olduğu gibi konularda az da olsa bilginiz oluyor ama kimyanızın uyuşup uyuşmayacağı konusunda bir fikrinizin olması kolay değil. Bu yüzden ilk randevular bu kimyanın oluşması için çok önemli! İlk randevuyu ayarlamak için dikkat edilmesi gereken noktalar ne peki?


1. Buluşmaya evet demek için karşımdakinden çok hoşlanmam gerekir

İlk buluşmalar her ne kadar eğlenceli olsa da hayatınızın en güzel gecesi olmayacağı muhakkak! Size buluşma teklif eden kişi belki fiziksel olarak sizi çok çekmemiştir ya da onunla konuşmak için çok istekli değilsinizdir, bu yüzden de ona şans tanımazsınız. Ancak bu konuda uzmanlaşmış ilişki doktorları belki de size yavan gelen bu insanlara kesinlikle evet demeniz gerektiğini söylüyor. Onlara göre, işteyken, dışarıdayken, ya da herhangi bir yerde size hiç çekici gelmeyen birinin, sizin yanınızda her an beyaz atlı prense ya da kristal ayakkabılı prensese dönüşme ihtimali yüksek. Birini gerçekten tanıyabilmek için onunla özel bir zaman geçirmeniz gerekiyor.


2. Aramızda hemen kimyasal bir reaksiyon oluşmalı

Aşk laboratuvarda üretilen bir şey olmadığına göre, hemen bir etkileşim beklemek büyük bir haksızlık aslında. İzlediğimiz romantik komediler, ilk buluşmaları nükleer patlamaya sebep olan kıvılcımlar gibi gösterse de gerçekler tabii ki böyle değil! Uzmanlar kimya ile çekim arasında bir fark olduğunu söylüyor. Çekim karşınızdakinin görünüşünden ve duruşundan etkilenme hali iken, kimya tamamen iki kişi arasındaki elektriklenme ile ilgili bir durum… İlle de karşınızdakini görür görmez kıvılcımlar çakması, etrafınızdaki her şeyin dönmeye başlaması ve ayaklarınızın yerden kesilmesi gerekmiyor. İstatistiklere göre yavaş başlayan bir ilişkinin evliliğe gitmesi daha muhtemel, bu yüzden karşınızdakine ikinci bir şans tanımanız aslında kendinize bir şans vermenizdir.


3. Çok şık görünmeliyim

Dünyanın neresinde olursanız olun, iş görüşmesine, ilk randevuya veya aileyle tanışmaya gidecekseniz mutlaka giyiminize özen gösterin. İlk izlenim her şeyden çok önemli! Elbette ilk randevunuzda birlikte yürüyüşe gidecekseniz takım elbise giymeniz gerekmiyor ama yine de özenli giyinmek size hiçbir şey kaybettirmez.


4. İlk randevuda cinsellik iyi bir izlenim bırakmaz

Yapın ya da yapmayın bu kesinlikle sizinle ilgili bir konu. Eğer karşınızdaki kişiye karşı dayanılmaz bir çekim hissediyorsanız sizi durduran şey toplum baskısı ya da klasik ahlak kuralları olmamalı! Bir erkek ilk buluşmada onunla oldunuz diye sizin hakkınızdaki fikrini değiştirecekse, böyle düşünen biriyle zaten olmayın. İlk kez tanıştığınız biriyle canınız istiyorsa birlikte olursunuz, istemiyorsa olmazsınız. Bu, bu kadar basit bir matematik aslında!

5. Fazla gülmek iyi değildir

Büyük hata! Birlikte gülmenin nesi kötü olabilir ki! Kadınlar gerçekten de kendilerini güldüren erkeklerden hoşlanır, erkekler de esprili kadınlardan. Ama bugüne kadar karşınızdakinden başka kimse sizinle ilgilenmemiş ve bu uzun zamandır çıktığınız ilk randevuymuş gibi devamlı sırıtıp durursanız, karşınızdakini de itersiniz tabii. Öyle aman ciddi olayım, karizmayı çizmeyeyim diye düşünürseniz, olası partnerinizin sizinle bir ömrün geçmeyeceğini düşünmesi pek muhtemel!


6. İyi bir randevu saatlerce sürmeli

Dünyanın en doğru bilinen yanlışlarından… İlk randevunuzda etrafınızda kimse yokmuş gibi dans etmeniz ya da karnınız ağrıyacak kadar gülmeniz, bütün akşamı beraber geçirmeniz gerektiğini düşünmeyin. Birlikte geçirdiğiniz iki saatten sonra karşınızdaki size çok eğlenmesine rağmen gitmesi gerektiğini söylüyorsa bu sizden hoşlanmadığı anlamına gelmiyor. Hatta araştırmalara göre, en iyi randevular sadece birkaç saat sürmeli! Buluştuğunuz biriyle sabaha kadar vakit geçirmeyi istemeniz aranızda iyi bir elektriğin olduğunu ve doğru yolda olduğunuzu gösteriyor. Ne var ki aranızdakiler bir enerjiden oluşuyor ve her enerjinin en üst noktaya çıktığı ve sonra düşmeye başladığı bir akışı var; bu yüzden enerji tavanken doğru yerde bırakmak en iyisi…


7. İlk öpüşmemizde havai fişekler çakmalı

Dudakları dokunur dokunmaz sizin için gerçekten de havai fişekler çaktıysa kesinlikle doğru yoldasınız fakat bu olmadı diye partneriniz hakkında ileriye dönük olumsuz bir karar vermek son derece saçma! Çoğu insan ilk randevuda çok heyecanlanabilir ve istediği performansı göstermeyebilir. Bu yüzden karşınızdakini direkt elemek büyük haksızlık. Eğer iyi bir elektriğiniz varsa ve muhabbetiniz keyifli geçmişse bir öpücüğün bütün işleri mahvetmesine izin vermeyin.

8. Randevumuz bittikten sonra bana mesaj atmalı

Her şey yolunda gitti ve evinize doğru yola çıktınız; daha evinize varmadan karşınızdakinden gecenin ne kadar iyi geçtiğine ya da sizi tekrar görmek için sabırsızlandığına dair bir mesaj bekliyorsunuz. Fakat ilişki uzmanlarına göre bu gerçekçi bir yaklaşım değil! Elbette bir teşekkür mesajı göndermek güzel bir hareket olacaktır ama bunu ille karşınızdan beklemeyin, onu takdir ettiğinizi kendiniz de gösterebilirsiniz. Doğru yolda olup olmadığınızı anlamak veya nabız ölçmek için bekleyeceğinize bir teşekkür mesajı göndererek harekete geçin. Ne de olsa hayat çok kısa!

9. İyi bir randevuda eski sevgili asla akla gelmez

İlişkiniz biteli uzun bir süre olmasa bile, iyi bir buluşmanın eski sevgilinizin hatıralarını tamamen sileceği gibi bir şehir efsanesi var. İnsanın bilinçaltını kontrol etmesi imkansız olduğu için, karşınızdakinin size eski sevgilinizi hatırlatması son derece doğal. Eğer başınıza böyle bir şey gelirse altında bir anlam aramaya kalmanız doğru olmaz. Kendi kendinize gerekli soruları sormanız gerekir; karşınızdaki kişinin yaptığı bir hareketin ya da söylediği bir sözün eski sevgilinizi hatırlatması onu özlemenize mi sebep oldu yoksa bu sadece ilginç bir tesadüf müydü? Sonuçta dünyada 7 milyardan fazla insan var ve elbette birbirimize benzeyen davranışlarımız ve düşüncelerimiz olacaktır.

10. İyi geçen bir randevu her zaman bir ilişkiye dönüşür

Bazen bir randevu sadece bir randevudur. Hayal kurmak iyi bir şey tabii ama sadece bir randevudan sonra evlilik hayalleri kurmak biraz gerçek dışı olur. Randevuda her şey yolunda gitse bile dikkat etmeniz gereken bir unsur var; zamanlama… İnsanın kendisini bir ilişkiye hazır olup olmadığını hissetmesi çok önemli! Aranızda gerekli olan kimyasal çekimi yakalamış olsanız bile, bir ilişkiye hazır değilseniz, bazı şeyleri uzatmanın anlamı olmaz.

11. Hesabı ille de erkek ödemeli

Artık bu eski geleneklere takılmamak gerekiyor, sonuçta iki taraf da isteyerek bu randevuya çıktı. Elbette erkeğin ödemesi hepimizin hoşuna gider ama ödemedi diye ikinci bir şans vermemek de aptalca olur. Yıl 2017, hesabı bölüşüverin, sonuçta ileride ortak bir hayatı paylaşma ihtimaliniz var, neden hesabı paylaşmayasınız!

12. İlk randevuda geleceği düşünmek doğru değil

Herkes bunu bu şekilde düşünse bile, araştırmalar erkeklerin yüzde 51’inin, kadınların da yüzde 49’unun daha ilk randevuda karşılarındakiyle evlenme ihtimalini düşündüklerini gösteriyor. Bu yüzden hayal kurmaya devam!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.