İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU
Beylikdüzü Belediyesi ve Yakuplu 125.Yıl İlköğretim Okulu işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmayla ağaç fidanlarını toprakla buluştu.

Fidanlar ağaca…

 

 Beylikdüzü’nün yeşilini arttırmak adına bir çalışma da ilköğretim öğrencilerinden geldi. Yakuplu 125.Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri, Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdikleri ‘Beylikdüzü Fidanlarla Yeşile Boyanıyor’ projeyle fidanları toprakla buluşturdu.

 

Beylikdüzü yeni yeşil alanlara kavuşuyor

 

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Milli Eğitim şube müdürleri, çevre idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı fidan dikim şenliği; renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin her biri kendi adına bir fidan dikimi gerçekleştirdi. Yakuplu 125.Yıl İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Fatma Beyza Baş'ın koordinatörlüğünde yürütülen çalışma sayesinde, bir taraftan Beylikdüzü’nün yeşil alanlarına yenileri eklenirken diğer taraftan da çocuklara çevre bilinci kazandırılması hedefleniyor.

 

Plastik kapak getiren buz pistinde kayacak

 

Rahatsızlığı nedeniyle Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’u temsilen açılışa katılan Başkan Yardımcısı Yeşil, “Her öğrenci adına bir fidan dikilecek, bu çok güzel bir şey. Benim de ilkokulda diktiğim bir fidan var. Oraya her gittiğimde o ağacı görürüm ve bundan büyük de mutluk duyarım. ‘Peygamberimiz, kıyametin koptuğunu da görseniz elinizdeki fidanı yine de dikin’ der. Hadis-i Şerif’ten de anlaşılacağı üzere gerçekleştirdiğiniz projenin önemi çok büyük. Bu çalışmayı gerçekleştirenleri kutluyorum” dedi. Yeni hizmete açılan buz pistinden de bahseden Yeşil, “Biz belediye olarak çevre bilincini yerleştirmek adına plastik kapak toplama kampanyası başlattık. Plastik kapak getiren herkes, buz pistinde kayma hakkı kazanacak” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum