İstanbul'a Sel Uyarısı!

İstanbul'a Sel Uyarısı!
Meteoroloji, İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un kuzeybatı kesimlerinde (Çatalca, Silivri, Arnavutköy çevreleri) yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğine dikkat çekerken, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

SUYA BATAN ARAÇLARDAKİ VATANDAŞLARI İTFAİYE KURTARDI

Fatih ve Beyoğlu'nda şiddetli yağmur nedeniyle çok sayıda araç su altında kaldı. Araçların tavanına çıkarak kurtarılmayı bekleyen vatandaşların yardımına itfaiye ekipleri yetişti. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla mahsur kalanlar kurtarıldı.

Sabah saatlerinde İstanbul'da etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Unkapanı Köprüsü altında mahsur kalan 3 araç, şiddetli yağmurun etkisiyle su altına kaldı. Araçlarda bulunanlar son anda tavana çıkmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Boğulmaktan son anda kurtulan vatandaşlar, merdivenle itfaiyenin kurtarıcı aracına çıkarıldı. İtfaiye aracı daha sonra sudan çekilerek vatandaşları kuru zemine aldı. Olay sonrası tamamen su altında kalan araçlar kullanılamaz hale geldi.

Unkapanı Köprüsü'nün Beyoğlu çıkışa da şiddetli yağmurdan nasibini aldı. Bu yönde de bir minibüs suda mahsur kaldı. Minibüsteki vatandaşlar da itfaiyenin yardımıyla kurtarıldı. Söz konusu yerlerdeki su tahliye çalışmaları sürüyor.

Vatandaşlar, aniden bastıran yağmurun ardından köprü altlarının su altında kaldığını söyledi. Araçların suda ilerleyemeyince mahsur kaldığını anlatan vatandaşlar, rögarlardaki tıkanıklığın baskına sebep olduğunu ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.