İŞTE DEPREMDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR…

İŞTE DEPREMDE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR…
Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla okullarda tatbikat gerçekleştirerek, öğrencilere depremde ne yapmaları konusunda bilgi verildi. Bilgilendirmede doğru bilinen yanlışlara da dikkat çekildi.
Atatürk Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi ile Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleşen etkinliklerde Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Güven Aydın, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amiri Süleyman Taşdemir başta olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

“DEPREM SIRASINDA CENİN POZİSYONUNDA DURMAYIN”

Depremin yaşamımızın bir parçası olduğundan bahseden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “Deprem aslında çok kötü bir şey değil. Abant, İznik, Sapanca Gölü depremler sayesinde yıllar içerisinde oluştu. Biz onunla yaşamayı beceremedik. Biz sağlam, sağlıklı yapılar yapamadık” dedi. Öğrencilere deprem ya da başka bir doğal afet sırasında ne yapacakları konusunda bilgi de veren Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu, “Deprem sırasında cenin pozisyonu alın denildi yıllarca. Ancak bu yanlış. Deprem sırasında gözlerinizin açık olması gerekiyor. Çevrenizden gelecek tehlikeleri görmek zorundasınız. Çocuğunuzun üzerine bir televizyon ya da başka bir şey devrilirken siz bunu görüp onu tutmalısınız” diye konuştu.

“BİR YERE TUTUNUN VE KENDİNİZİ KORUYUN”

Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amiri Süleyman Taşdemir de sivil savunma birliklerinin aynı anda herkese ulaşmasının söz konusu olamayacağından bahsederek, “Sizler kendi kendinizi kurtarmalısınız. Bu nedenle deprem sırasında bir yere tutunup kendimizi korumak çok önemli. Deprem sırasında merdiven ve asansör gibi binaların en tehlikeli kısımlarına gitmemeliyiz” dedi. Programlarda öğrencilere tatbikat yaptırılarak, Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri tarafından okul önlerinde kurulan stantlarda arama- kurtarma esnasında kullanılan malzemeler sergilendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.