Kadın Cinayetlerinde Nisan Raporu: 22 Can Gitti

Kadın Cinayetlerinde Nisan Raporu: 22 Can Gitti
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun hazırladığı rapora göre, nisan ayında 22 kadın öldürüldü. En fazla kadın cinayeti İstanbul'da işlendi.
Nisan ayında en çok kadın cinayeti İstanbul'da işlendi, İstanbul'u, Ankara, Adana ve Uşak takip ediyor.

KISKANLIK İLK SIRADA

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun hazırladığı rapora göre, öldürülen kadınların yüzde 27'si boşanmak veya ayrılmak istedikleri için yaşamlarını kaybettiler. Kadınların yüzde 22'si "kıskançlık" bahanesiyle öldürülürken yüzde 9'u kendi hayatlarına dair karar vermek istedikleri için öldürüldü. Nisan ayında öldürülen kadınların yüzde 5'i tecavüze direnme nedeniyle ve yine yüzde 5'i ekonomik sebepler nedeniyle öldürüldü. Bilinmeyen, aydınlatılmamış kadın cinayetlerinin oranı ise yüzde 32.

YAKINLARINDAKİ ERKEKLER ÖLDÜRDÜ

Kadınların yüzde 23'ü kocası, yüzde 9'u eski kocası ve yüzde 14'ü erkek arkadaşı, yani en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürüldü. Yüzde 31'inin ise kimler tarafından öldürüldüğü belirsiz. Nisan ayında öldürülen kadınlar en çok ateşli silah ve kesici aletler kullanılarak öldürüldü.

MÜCADELE GERİLETTİ

Raporda Nisan ayında, kadınların Türkiye'nin dört bir yanında kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet için meydanları doldurmasının etkisiyle kadın cinayetlerinin gerilediği de ifade edildi. Platform ayrıca Meclis'e, kadınların bu talebini görmezden gelme ve Platform olarak sunulan TCK ek madde teklifini genel kurula getirme çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.