KARASU’DAN ÖĞRENCİLERE CEP TELEFONU TAVSİYESİ

KARASU’DAN ÖĞRENCİLERE CEP TELEFONU TAVSİYESİ
Küçükçekmece Belediyesi’nin okul programları kapsamında düzenlediği söyleşide öğrencilerle buluşan Sosyolog İsmail Karasu, öğrencilerle başarı ve motivasyon konusunda keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
Hayal etmenin geleceği belirlediğine dikkat çeken İsmail Karasu, “Kendinize ‘ben kimim?’ diye sorun. Hangi okulda okumayı hayal ediyorsunuz? Hayallerinize ulaşmak için ne yapıyorsunuz? Bunları sorgulayın. Ne verirseniz hayata, onu alacaksınız. Başka türlü olmaz. 2000’den sonra dünyaya gelen sizler, motor becerileri, göz ve el becerileri çok yüksek bir nesilsiniz. Bunun değerini bilin” diye konuştu.
 
“ALIŞKANLIKLARINIZDAN VAZGEÇİN, HEDEFİNİZE ULAŞIN”
 
İsmail Karasu, hayallere ulaşmak için önce alışkanlıklardan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyerek, “Cep telefonu ve bilgisayardan uzaklaşacaksınız. Farkında değilsiniz ama cep telefonları sizi oyalıyor. Zamanınızı çalıyor. Kendinize sorun. Cep telefonunun, bilgisayarda oynadığım oyunun gelecekte yapacağım işe faydası ne? Hayal ettiğiniz üniversite ile bağ kurun. Hayalinize hedefinize öyle bağlı olmalısınız ki, sizi gece 4’te kaldırmalı. Ders çalışmalısınız. Hedefinizi belirlerseniz, hayatınız değişir” sözleriyle seslendi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.