KISMET AÇMA DUASI 129 TL

KISMET AÇMA DUASI 129 TL
Dolandırıcıların bekarlar için dua paketleri satmaya başladıği öğrenildi. Paket 129 TL'den satılırken pazarlıkla 110 TL'ye düşebiliyor. İlahiyatçılar vatandaşları din istismarcılarına karşı uyanık olmaya çağırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evlenmeyen gençler açıklamasından sonra, gözler ülkedeki müzmin bekarlara çevrildi. Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre bu açıklamalardan sonra, özellikle kısmet açma dualarında bir artış yaşanırken, bazı televizyon kanalları da 129 TL’ye kısmet açma duası satmaya başladı. Türkiye’de pazarlama üzerine yayın yapan bir televizyon kanalında dua paketleri satıldığı ortaya çıktı. Ev, araba almak isteyeninden sınavı kazanmak isteyene kadar herkesin cebine göre çeşitli paketler bulunuyor! ‘Kısmetim kapalı diyenlere özel dua’ ifadeleri ile 129 TL’ye dua paketi satılıyor. İçerisinde 1 Kuran-ı Kerim ve 1 özel dua yer alan pakete kargo ve KDV’de dahil.

Bu yeni bir olay değil

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği yapan Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem, bu olayların her çağda farklı şekillerde yaşandığını belirterek, “Bu yeni bir olay değil, tarih boyunca her dinde hurafelere inanmak yaygın bir davranış.Türbelere gidiyorlar al sana bir göbek ver bana bir bebek diyerek dua edenler bile var. Bu duruma hiç şaşırmadım piyasa da bundan hemen istifade etmiş. Toplum ne tarafa ağırlık veriyorsa istismarcılar da hemen oraya yöneliyor. Her felaketi ticarete çevirmeyi başarıyorlar toplumun hurafeye merakı var ne yazık ki. Bu hurafelere inanların sayısı da hiç az değil modern olarak tabir edebileceğimiz kişiler de buna dahil” şeklinde konuştu. 190 Alo Fetva yetkilisi de “Maşallah, işi iyice ticarete dökmüşler. Bu paketleri insanlar almasa satışı olmaz, arz talep meselesidir. Bu paketleri satan kişiler hoca bile değildir inanın Kuran okumayı bile bilmiyorlardır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum