KÖPEKBALIKLARI KARAYA ÇIKTI

KÖPEKBALIKLARI KARAYA ÇIKTI
Dünyada ve Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ne devasa köpekbalıkları eklendi. Yirminin üzerinde köpekbalığı ve çeşitli deniz canlılarının mumyalama işlemlerinin bitmesinin ardından müzedeki yerlerini a

YİRMİDEN FAZLA KÖPEKBALIĞI

Özellikle kanser hastalarına köpekbalığı etiyle şifa kaynağı olan Balıkçı Kenan dağıttığı köpekbalıklarının iskeletlerini Türkiye Deniz Canlıları Müzesine dahil etti. Uzun uğraşlar sonucu yirminin üzerinde köpekbalığının müzeye dahil edileceğini belirten Balıkçı Kenan Balcı: 'Yaklaşık bir sene içinde yakalanan köpekbalıklarının etleri kanser hastalarına dağıtıldıktan sonra çeşitli işlemlerden geçerek mumyalama işleminin yüzde 90'nını bitirdik. Burada artık mumyalama işleminin son evresi olan kurutma işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra burada ki köpekbalıkları ve çeşitli deniz canlıları müzemizdeki yerlerini alacaklar' şeklinde konuştu.

MUMYALAMA SÜRESİ BİR SENE

Mumyalama işleminin balığın büyüklüğüne göre değiştiğini ifade eden İstanbul'un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı: 'Burada her büyüklükte köpekbalığı var mumyalama işlemleri balıkların büyüklüğüne göre değişiyor. Dev köpekbalıklarının mumyalama işlemi ortalama bir sene sürüyor. En ince detayına kadar balıklarımızı temizledikten sonra çeşitli işlemlerden geçiyor. Burada ki ekibimiz ile birlikte büyük uğraşlar sonucu balıklarımızı mumyalıyoruz' dedi.

MUTKALA ZİYARET EDİLMELİ

Balıkçı Kenan Tesisleri’nin sahibi Kenan Balcı, “Mumyalanmış, onlarca çeşit deniz canlısını tesislerimizde sergiliyor ve her geçen gün türlerin arasında yenisini ekleyebilmek için gayret gösteriyoruz. Genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla, herkes diledikleri zaman gelebilir, müzemizi gezebilirler. Benim özellikle anne ve babalara bu konuda bir çağrım var. Çocuklarını getirsinler, müzeyi gezdirip deniz canlılarını tanıtsınlar. Karasularımızda yaşayan canlılarımızı daha iyi tanıyabilmeliler. Bizim uzun uğraşlarla büyük emek harcayarak kurduğumuz müzemize gösterilen ilgi ve alaka beni son derece mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.