Koronavirüs dehşeti devam ediyor: Ölenlerin sayısı 1488'e çıktı

Koronavirüs dehşeti devam ediyor: Ölenlerin sayısı 1488'e çıktı
Tüm dünyayı saran corona virüsü paniğinde ölü sayısı önlenemez bir şekilde artmaya devam ediyor. Japonya'ya da sıçrayan salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 13 Şubat itibarıyla 121 kişi daha artarak 1488'e ulaştı.

Çin’in Wuhan kentinde başlayıp onlarca ülkeye sıçrayan corona virüsü salgınında dünyayı dehşete düşüren haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Önceki gün virüsün başladığı günden bu yana en ölümcül gün yaşanırken, görülen vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı dün de hızla arttı.

Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 121 hastanın daha hayatını kaybettiği duyurulurken, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1488’e yükseldi. Vaka sayısının ise 63.851’e ulaştığı belirtiliyor.

YENİ YÖNTEMLER KULLANILIYOR


Öte yandan dün Hubei bölgesinde teşhis için yeni klinik yöntemler kullanılmaya başlamasıyla vaka sayısında ciddi artış görülmesine de yol açtı.

Vakaların yüzde 80'inden fazlasının görüldüğü Hubei'de şimdiye kadar riboniükleik asit (RNA) testinin sonuçları kabul edilirken, artık bilgisayarlı tomografi ile akciğer görüntülemesi de yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.