Küçükçekmece'de Çocukları Uyuşturucudan Mahalle Anneleri Koruyacak

Küçükçekmece'de Çocukları Uyuşturucudan Mahalle Anneleri Koruyacak
Küçükçekmece'de çocukları uyuşturucudan korumak için her mahalleden gönüllü olarak seçilecek olan anneler, kendi mahallelerinde çalışarak madde bağımlılığına karşı bilinç oluşturacak.
Küçükçekmece'nin mahallelerinde artık çocukları uyuşturucudan 'Mahalle Anneleri' koruyacak.

OKUL ÖNLERİNDE ASAYİŞ ÖNLEMLERİ SIKLAŞTI

Uyuşturucu kullanımı ilkokul sıralarına kadar düştü, İstanbul'da polis de okul önlerindeki asayiş önlemlerini sıkılaştırdı. Gazete Habertürk'ten Hasan Örnekoğlu'nun haberine göre, 4 ayda okul önündeki uygulamalarda 360 kişiye uyuşturucudan işlem yapılırken, Küçükçekmece Belediyesi ve Kaymakamlığı da çocukları madde bağımlılığından korumak için 'Manne' (Mahalle Anneleri) projesini başlattı.

HER MAHALLEDEN BİR ANNE SEÇİLECEK

Her mahalleden birer anne seçilecek. İlk etapta 21 anneyle hayata geçirilecek 'Manne' projesi, çeşitli eğitimleri kapsayacak. Eğitimden geçen anneler ise kendi mahallelerinde madde bağımlılığının önlenmesi ve ilerlemeden tespit edilmesi için işbaşı yapacak. Manneler, her sosyal ortam ve zamanda çevresindeki insanlara eğitimler verecek. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek proje kapsamında görevlendirilecek olan annelerin seçilmesi konusunda hazırlanan yazı, tüm resmi ve özel okul müdürlüklerine dağıtıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.