KÜÇÜKÇEKMECE’DEN VAN’A KARDEŞ ELİ

KÜÇÜKÇEKMECE’DEN VAN’A KARDEŞ ELİ
Küçükçekmece Belediyesi Van’a yaptığı yardımlara bir yenisini daha, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bir ilk niteliği taşıyan ‘Sosyal Köy Konakları’ ile ekledi.
Bu kapsamda, Van’ın Orta yayla, Karaboyun köylerini ziyaret ile başlayan ve,  Şerefli Köyü’nde kılınan öğle namazı ile Yukarı Akça Gedik Köyü Mevlit Programının ardından gerçekleşen ‘Küçükçekmece Belediyesi Köy Konakları’nın açılışına, Van Vali Yardımcısı ve Erciş Kaymakam Vekili İbrahim Dündar, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Erciş Müftüsü Ziya Albayrak, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu başta olmak üzere Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Nasır Sinoğlu, Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 


‘İLK GÜNDEN BERİ YANLARINDAYIZ’
 
Açılışta söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bugün Van Erciş'te yaptırdığımız 4 adet Köy Konağı'nın açılışını büyük bir mutlulukla gerçekleştiriyoruz. Yürekleri dağlayan deprem faciasında Hakkın rahmetine kavuşan tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Kalan acılı ailelerimiz, bizim de kardeşimizdir ve onlara yardım eli uzatmak adına tüm gayretimizi ilk günden beri gösterdik ve bunu göstermeye de her zaman devam edeceğiz. Köy konaklarımız hayırlı olsun.”diye konuştu.
 
Van Müftüsü Nimetullah Arvas da ‘Sosyal Köy Konakları’nın vatana, millete hayırlı olmasını dileyerek, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e yardımlarından dolayı teşekkür etti. Program sonunda ise Başkan Karadeniz’e açılış dolayısıyla plaket takdim edildi.

 

MESCİTTEN KÜTÜPHANEYE HER ŞEY VAR
 
Örnek niteliğindeki Van-Erciş köy konakları projesi kapsamında, Yukarı Akçagedik, Şerefli , Orta yayla ve Karaboyun köylerinde, iki katlı olarak inşa edilen evler, çok amaçlı olarak kullanıma sunulmakta. Taziye, toplantı salonu ve sağlık taramalarının gerçekleştirileceği konakların üst katında mescit de bulunuyor. Alt katta çok amaçlı bir mutfak ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirileceği alanlarında yer aldığı köy konakları, depremde zarar gören sosyal mekanların yerine faaliyete geçti. 162 metrekarelik oturma alanına sahip olan konaklarda, öğrencilerin yararlanabileceği bir de kütüphane mevcut.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.