MADEN ŞEHİTLERİ HÜZÜNLE ANILDI

MADEN ŞEHİTLERİ HÜZÜNLE ANILDI
Esenyurt Zonguldak-Karabük-Bartın Eski 67’liler Derneği tarafından Esenyurt Kültür Merkezinde Zonguldak Maden Şehitlerini anma programı düzenlendi.
Şehit madencilerin yâd edildiği programa çok sayıda madenci yakını ve Zonguldaklı katıldı. Programa Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları Gazanfer Karakaş, Abdurrahman Ada, Dernek başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları katıldı.

Şehit madencileri anma programı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler ile başlayarak şehitlerin ruhuna dualar ederek devam etti. Bir madencinin vasiyeti konulu sinevizyon gösterisi sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı.  Hatip Hoca Recep Özdoğan’ın, madenlerin önemi ve bu topraklar için canlarını veren şehitlerimizin önemini belirten konuşması misafirleri duygulandırdı.

“Bende şehit madenci çocuğuyum”

Maden şehitlerini anmaya devam edeceklerin belirten konuşması ile Esenyurt Eski 67’liler Dernek Başkanı İsa Doruköz, “Bende bir madenci çocuğu olarak aranızda bulunmaktayım. 2 yaşında babamı göçük altında kalmasıyla kaybettim. Esenyurt ’ta her yıl maden şehitlerimizi anmaya devam edeceğiz. Derneğimizin yeri Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu tarafından bizlere tahsis edildi. Bizde eski 67’liler olarak kendisine çok teşekkür ederiz “dedi.

“Rahmetle ve minnetle anıyoruz”

Doruköz ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, “ Evine helal kazanç için yerin binlerce metre altında çalışırken şehit olan madenci kardeşlerimizi ve büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu manevi günde sizlerle birlikte olmaktan onur duyarım. Şehitlerimize Allahtan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum.  Eski 67’liler derneğinin bu birlikteliğini kutluyorum. Esenyurtumuz için 24 saat esasına göre Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu öncülüğünde hizmet etmeye çalışıyoruz. Şehitlerimizi unutmamak için böyle organizasyonların devamını sağlamalıyız ”dedi.

“Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır”

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş programda söz alarak “ Esenyurt, 700 bin nüfusa sahip İstanbul en büyük 3 ilçesinden biri ve aynı zamanda 81 vilayetinden vatandaşımızın yaşadığı küçük bir Türkiye gibidir. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her dilden, her inançtan ve her mezhepten insanın yaşadığı kozmopolit bir bölge olmasına rağmen, vatandaşların birlik beraberlik içerisinde yaşaması gerçekten çok önemli bir durumdur. Madencilik her şeyden daha zor bir meslek, rabbim bu uğurda çalışan ekmek kazanan herkese yardım etsin ve maden şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Şehit madencilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” diyerek sözlerini tamamladı.

Madenci çocuğu ve25 yılık madenci olan Mithat Kararmış duygu dolu bir konuşma yaparak “Ekmek Parası ve Madenci” şiirlerini okudu. Mithat Kararmış okuduğu şiirler ile Esenyurt Kültür Merkezine gelen misafirlere madenin ve madencinin yeryüzüne yansıttığı ışığı şiir dili ile anlattı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.