Marmara için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara için kuvvetli yağış uyarısı
Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış bekleniyor. Su baskınları ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yağışların, akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği belirtilirken oluşabilecek su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Manisa, Denizli, Sinop, Samsun, Ordu, Düzce, Zonguldak, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, Kırklareli, Bilecik, Balıkesir, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.Yurt genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da, yağışların, akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği belirtilirken oluşabilecek su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Bilecik ve Balıkesir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar, Manisa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Göller Yöresi’nin karla karışık yağmur, Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin, gece saatlerinde Eskişehir'in batı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce ile ilk saatlerde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinin yağmurlu, Artvin'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, sabah saatlerinde kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Ağrı Iğdır, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.