Mehmet Mert de ALS için meydan okudu

Mehmet Mert de ALS için meydan okudu
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmen Mehmet Mert de ALS hastalığına dikkat çekti. Bir dizi ziyaret için Kars'ta bulunan Mert, Facebook'tan yayınladığı video ile Dr. Ali Şeker, Çetin Çapan, Ali Tarakçı ve Recep Erol'a meydan okudu.

ALS hastalığı ile savaşmak amacıyla başlatılan buzlu su kampanyasına Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert de katıldı. Kars ili Arpaçay ilçesi Polat Köyü deresinden doldurduğu bir kova suyu kafasından aşağı döken Mert, CHP'li siyasetçiler Ali Şeker ve Çetin Çapan, Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Recep Erol ve gazeteci Ali Tarakçı'ya meydan okudu.

NEDEN BUZLU SU DÖKÜLÜYOR?

Ice Bucket Challenge kampanyası ALS hastalarına maddi destek için başlatıldı, kampanyaya katılan kişi başından aşağı bir kova buzlu suyu döküyor. 
ALS hastalığı bir sinir sistemi rahatsızlığı, kasları felç ediyor ve kişiyi yatalak yapıyor. Bir kova buzlu su dökülmesinin sebebi de bu, şok soğukla birlikte kişi bir anlık kısmı felç yaşamış gibi oluyor. Haliyle Ice Bucket Challenge kampanyasına katılan bir kova buzlu suyu başından aşağı boca edenler ALS hastaları ile bir anlık da olsa empati yapmış onları anlamış oluyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.