Mehmetçik Parkı Çatalca’ya çok yakıştı

Mehmetçik Parkı Çatalca’ya çok yakıştı
Çatalca’nın yeşil kimliğini korumak gerektiğinin her fırsatta altını çizen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Mehmetçik Parkı ile ilçeye 3.000 m²’lik yeni bir yeşil alan daha kazandırdı.
 

Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın yeşil bir dünya olduğunu dile getirerek çalışmalarında doğanın korunmasına azami önem veren Başkan Cem Kara, yaptığı projelerle geleceğin Çatalca’sının da ağacıyla, suyuyla doğal bir tabiat parkı görüntüsünü koruyor.

Kaleiçi Mahallesi Martı Sokak üzerinde bulunan 6.150 m² yüzölçümüne sahip yeşil alanın Çatalca Belediyesi tarafından 2012 yılında yapılan 3.159m²’ lik park düzenlemesinin ardından bu yılda geri kalan 2.991 m²’lik bölümü park olarak düzenlendi.

Vatandaşların günlük iş ve yaşam stresinden uzaklaşıp nefes alabilecekleri, çocukların gönüllerince oyun oynayabileceği Mehmetçik Parkı’nın yapımı Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından tamamlanarak hizmete açıldı.

Çocuklar gönüllerince oynayacak

Yürüyüş yolları ve oturma alanlarının yer aldığı parkta çocuklar da unutulmadı. Alabildiğine geniş çim alanlarda çocuklar gönüllerince oyun oynayabilecek.

Mehmetçik Parkı ile Sanayi Sitesine cephe olan konutların yıllardır süregelen mağduriyeti de önlendi. Kullanılan bitkilerle Sanayi Sitesi ve konutlar arasında sınır oluşturularak görüntü ve ses kirliliği giderildi.

Çatalcalıların uğrak yeri haline şimdiden gelen Mehmetçik Parkı, aydınlatmaları ile akşamları da dost sohbetlerinin değişmez adreslerinden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.